chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Open Data Handleiding 2016

  Cover Open Data Handleiding

  Deze handleiding is recent geüpdatet en wil overheden in Vlaanderen helpen bij het publiceren van open data in het algemeen en het gebruik van het Open Data Portaal(link is external) in het bijzonder. Aan de hand van een concreet stappenplan (van de selectie van datasets, het ontsluiten van brongegevens en de keuze van een licentie tot het publiceren, documenteren en vindbaar maken van datasets) worden open data verantwoordelijken bij de overheden in Vlaanderen begeleid in het proces voor de vrijgave van open data.

   

  Raadpleeg de handleiding 

  Metadatarichtlijnen

  Hoofdstuk 8 van de handleiding bevat metadatarichtlijnen voor het publiceren van open data op het Open Data Portaal. In bijlage 3 van de handleiding is bovendien een mapping gebeurd van het CKAN datamodel naar het DCAT-AP profiel.

  Lees meer

  Deze mapping laat toe met de huidige versie van het Open Data Portaal (CKAN) conform de DCAT-AP standaard te publiceren. Publicatie van open data volgens het DCAT-AP-profiel is van belang om het uitwisselen van metadata tussen verschillende open data platformen te vergemakkelijken.