chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Opgeleide ervaringsdeskundigen

  Opgeleide ervaringsdeskundigen zijn personen die lange tijd in armoede geleefd hebben en die na een opleiding ingezet worden als professionele medewerkers in overheidsinstellingen en non-profitorganisaties, om de kloof tussen de wereld van mensen in armoede en de wereld van de instellingen te overbruggen. Die kloof onstaat door onwetendheid langs beide kanten: onwetendheid van dienst- en hulpverleners over de leefwereld van mensen in armoede en onwetendheid van mensen in armoede over de instellingen en hun geplogendheden.

  De opdrachten van opgeleide ervaringsdeskundigen zijn tweeërlei.

  • Ze gaan in dialoog met collega's, de organisatie en het beleid om de kloof tussen de beide werelden te verkleinen.
  • Ze doen mee aan activiteiten ter bestrijding van de armoede, steeds vanuit hun specifieke invalshoek, gefocust op de rechten en de gelijkwaardigheid van de kansarme.Voor meer informatie over opgeleide ervaringsdeskundigen en de opleiding tot ervaringsdeskundige kan je terecht bij De Link vzw. De Link vzw beschikt over een team van opgeleide ervaringsdeskundigen die op losse basis, voor kortere of langere tijd, kunnen worden ingeschakeld voor vorming, coaching en advies op maat van instellingen en organisaties die werken met mensen in armoede (Teams voor Advies en Ondersteuning rond armoede, kortweg TAO). 

  In hun opleiding tot ervaringsdeskundige krijgen mensen in armoede de houdingen, vaardigheden en methoden aangeleerd om hun armoede-ervaringen deskundig aan te wenden in sectoren die met mensen in armoede te maken hebben.

  http://www.de-link.net Website van vzw De Link. Deze organisatie staat in voor de coördinatie van de opleiding en tewerkstelling van ervaringsdeskundigen in de armoede en sociale uitsluiting.