chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  OSLO - Publieke werkgroepen - data standaard voor het Vlaamse Open data portaal

  Data

  Niet gepland

  Inhoud

  Via 'Open Standaarden voor Linkende Organisaties' of OSLO zetten overheden in Vlaanderen in op een eenduidige standaard voor de uitwisseling van informatie. Dit met de bedoeling om te zorgen voor meer samenhang en een betere vindbaarheid van data. Op die manier kan iedereen de gegevens makkelijker delen en (her)gebruiken.

  Met dit traject stellen we een applicatieprofiel op voor Open data catalogi in Vlaanderen. Dit applicatieprofiel zal een specialisatie zijn van het Europese DCAT-AP applicatieprofiel. Door deze afspraken willen we ervoor zorgen dat Open data nog eenvoudiger te vinden is in Vlaanderen. Dit doen we aan de hand van twee publieke werkgroepen. Het doel is om te komen tot een gedragen standaard die wordt afgeklopt door het stuurorgaan Informatie en ICT-beleid. 

  Doelgroep

  Iedereen die een open data portaal beheert, datasetbeschrijvingen aanlevert voor een open data portaal, of datasetbeschrijvingen gebruikt om datasets met open data te vinden, kan zich inschrijven voor een werkgroep. 

  We denken aan medewerkers van stedelijke en gemeentelijke open dataportalen, medewerkers van de Vlaamse overheid, liefhebbers van open data en ontwikkelaars van technologie voor open dataportalen.

  Praktisch

  Alle werkgroepen vinden plaats in Brussel.

  Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.

  Data

  1ste publieke werkgroep - 28 september 2018 van 10.00 tot 12.00 uur - Herman Teirlinckgebouw Brussel, zaal 01.69 Paul Janssen - Inschrijven

  2de publieke werkgroep - 26 oktober 2018 van 11.00 tot 12.30 uur - Herman Teirlinckgebouw Brussel, 01.17 - Clara Peeters - Inschrijven