chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Oprichting ad hoc werkgroep cloudstrategie

  Datum
  3 juli 2018
  Type
  Beslissing Stuurorgaan VIIB

  Binnen de Vlaamse overheid en lokale besturen zien we het gebruik van publieke cloud stijgen. De technologische innovatie van de publieke cloud biedt dan ook grote kansen voor de digitalisering van de overheid. Tegelijk is iedereen het erover eens dat het gebruik van cloud diensten een grote impact zal hebben op de ICT-dienstverlening en organisatie van ICT.

  Het is essentieel dat we de veranderingen die voortkomen uit het gebruik van clouddiensten, niet louter ondergaan maar dat we deze evolutie actief sturen in functie van onze doelstellingen.

  Het stuurorgaan start een ad hoc werkgroep om een cloudstrategie te ontwikkelen. Deze strategie vormt de basis voor de verdere uitbouw van clouddiensten en andere gerelateerde diensten binnen de gemeenschappelijke ICT-dienstverlening van HFB.

  Vanaf september starten dan de sessies van de werkgroep waarbij de verschillende topics uitgediept worden en waarbij de werkgroep de tussenresultaten bespreekt en evalueert. Ten laatste begin november worden de resultaten gefinaliseerd en gepresenteerd aan het stuurorgaan.