chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebruik

  Luchtopnamen worden ingezet in een ruim spectrum van toepassingen. Enkele voorbeelden waarbij de luchtopnamen gebruikt worden binnen Informatie Vlaanderen:

  • De luchtopnamen en bijhorende externe oriëntatieparameters worden ter beschikking gesteld van de dienstverleners van Informatie Vlaanderen die -aanvullend op topografische metingen- via fotogrammetrische (3D-)kartering instaan voor de aanmaak en de bijhouding van de grootschalige basiskaart (GRB).
  • De luchtopnamen worden in de Beeldverwerkingsketen (BVK) automatisch geanalyseerd om veranderingen op het terrein te detecteren en op die manier de bijhouding van het GRB gericht te sturen.
  • Voor het opmaken van de Groenkaart en de Boswijzer in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) wordt binnen BVK gebruik gemaakt van de spectrale informatie van de zomervlucht.
  • Deze spectrale informatie wordt ook aangewend voor de aanmaak van bodembedekkings- en waterdoorlaatbaarheidskaarten in samenwerking met de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM).