chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  OSLO² co-creatiedag - 9 december 2016

  Timmer mee aan de weg... kom naar de OSLO² co-creatiedag

  Ontdek hoe overheden en organisaties samen inzetten op een vlotte uitwisseling van informatie in Vlaanderen.

  Neem op 9 december deel aan de publieksdag in Gent en maak kennis met OSLO². 'Open Standaarden voor Linkende Organisaties' is door de Vlaamse ICT Organisatie vanuit de lokale besturen opgestart. Vandaag schakelen we samen een versnelling hoger door informatiestandaarden op Vlaams niveau te verankeren en authentieke data in lijn te brengen met OSLO².

  Wat mag je verwachten?

  Na deze dag ben je volledig op de hoogte van OSLO². We geven een stand van zaken per werkgroep (personen, ondernemingen, gebouwen, adressen en dienstverlening), zowel de thematische als de technische invalshoek (uri-strategie, metadata, linked-data) stellen we voor. We zoomen onder meer in op adressen als gelinkte Open Data. Je kiest zelf welke thema's je mee vorm wenst te geven.
  We organiseren de komende maanden werkgroepen waar samen we de standaarden samen verder uitwerken vanuit concrete cases en laten je toe online mee te participeren.

  Doelgroep

  Iedereen die betrokken is bij informatiemanagement, publieke dienstverlening of het hergebruik van informatie: lokale besturen, Federale administraties, Europese overheden, academici, ICT-dienstenleveranciers, ondernemingen en burgers.

  Programma en timing

  09.00 - 09.30 Onthaal met koffie
  09.30 - 09.40 uur Verwelkoming (Björn De Vidts)
  09.40 - 10.30 uur

  Perspectieven vanuit ISA² - Europese Commissie (Mr. Konstantinos Bovalis), lokale besturen (Stad Gent), het Agentschap voor Binnenlands bestuur (Veronique Volders) en Informatie Vlaanderen (Katrien Mostaert)

  OSLO² is ingebed in een standaardisatiepiramide waarin modellen en vocabularia voor semantische domeinen worden afgestemd op verschillende niveaus. We starten de co-creatiedag door belanghebbenden aan het woord te laten en hun perspectief op OSLO² te verduidelijken.
  10.30 - 12.00 uur

  Visie OSLO², roadmap en participatiemodel (Ziggy Vanlishout, Raf Buyle, Dries Beheydt, Laurens De Vocht, Bert Van Nuffelen)

  Tijdens het tweede deel van het ochtendprogramma blikken we terug op het voorafgaande traject en schetsen we de krachtlijnen van het OSLO² traject. We sluiten met een korte toelichting en demo van de voordelen van linked data, toegepast op één van de basisregisters van de Vlaamse Overheid: CRAB als linked open data.

  12.00 - 13.00 uur Pauze met broodjeslunch
  13.00 - 16.00 uur

  Onder de motorkap: inzicht in de aanpak en uitdagingen van de thematische en technische werkgroepen (Geert Thijs, Dirk De Baere, Geraldine Nolf, Thomas D’Haenens, Bruno De Vrieze).

  In het namiddaggedeelte krijg je als deelnemer een inzicht in de verschillende semantische en technische domeinen binnen het OSLO²-project. Je verneemt er van welke basis er wordt vertrokken in de werkgroepen die zullen worden georganiseerd, welke methodologie er wordt gevolgd en hoe je je kan voorbereiden op de werkgroepen van je keuze. Aan het eind van dit gedeelte vertellen we je ook waar je de relevante informatie kan vinden en hoe je kan deelnemen. We laten bij de verschillende sessies steevast onze OSLO²-captains aan het woord

  16.00 - 17.00 uur Afsluitende drink voor alle deelnemers

  Praktisch

  • Vrijdag 9 december 2016 - 9.30 uur tot 16.30 uur
  • VAC Gent – Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (bij het Sint-Pieters station)
  • Zaal Jacob Van Artevelde – verdiep 21
  • gratis