chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Onderzoeks- en studieopdrachten

  Inleiding

  Het verduurzamingspotentieel van onderzoeks- en studieopdrachten is in verhouding met de overige productgroepen eerder gering. Het verduurzamen ervan was ook minder evident dan het verduurzamen van de overige gedefinieerde productgroepen. Lange tijd waren er immers geen duurzaamheidscriteria voorhanden die in bestekken voor onderzoeks- en studieopdrachten kunnen worden geplakt.

  Aangezien onderzoeks- en studieopdrachten groot zijn in aantal, loont het zeker de moeite om deze maximaal te verduurzamen.

  Criteriaset

  Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie stelde een beknopte fiche op met aandachtspunten en modelclausules die het verduurzamen van jouw onderzoeks- en studieopdrachten vereenvoudigd. De fiche bevat enkele generieke tips en criteria die relevant zijn voor elke onderzoeks- en studieopdracht.

  Sommige onderzoeks- en studieopdrachten lenen zich, omwille van hun voorwerp, tot de opname van meer specifieke criteria. Aanvullend aan de generieke criteria uit de fiche, kan je dus bijkomende, meer specifieke criteria opnemen (bijvoorbeeld i.v.m. niet-stereotiepe communicatie). De criteria uit de beknopte fiche vormen dus slechts een minimum duurzaamheidsniveau.

  Ook de Nederlandse overheid stelt een document ter beschikking met enkele criteria die je in onderzoeks- en studieopdrachten kan opnemen. Dit document, dat echter niet meer wordt geactualiseerd, kan een bron van inspiratie zijn.

  Vragen - ondersteuning

  Voor vrijblijvend advies of bijkomende vragen kan je terecht bij het centraal aanspreekpunt duurzame overheidsopdrachten.