chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kenniscentrum PPS

  Rol

   Het Vlaams Kenniscentrum PPS is dé knooppunt- en netwerkorganisatie van en voor de Vlaamse overheid, die het PPS-beleid adviseert en inspireert, en die publiek-private samenwerkingsprojecten in Vlaanderen ondersteunt.

   Om maatschappelijke meerwaarde en efficiëntiewinst te realiseren, verenigt het Vlaams Kenniscentrum PPS op een actieve manier de volgende vier functies:

   • veldontwikkelaar
   • kennismakelaar
   • procesbegeleider
   • meerwaardebewaker

   In de hoedanigheid van veldontwikkelaar zorgt het kenniscentrum voor het informeren van zowel de Vlaamse overheid als de private sector over het PPS-beleid en de PPS-mogelijkheden. Het tracht de PPS-zelfredzaamheid bij deze partijen te bevorderen. 

   Als kennismakelaar neemt het kenniscentrum een adviserende rol op zich (zowel op beleids- als projectmatig vlak) en verzamelt en deelt het PPS-kennis, -ervaringen en -modellen met alle betrokken partijen. Het verkorten van de PPS-leercurve voor Vlaanderen is een duidelijk objectief. 

   De procesbegeleidende functie omvat het adviseren en begeleiden van de Vlaamse overheidsadministratie bij het detecteren van potentiële PPS-projecten en bij de vormgeving van deze projecten. Het kenniscentrum zal niet zelf projecten coördineren. Dit blijft een taak van de bevoegde administratie. Wel is het centrum betrokken bij de voorbereiding van een PPS-constructie en zal het het PPS-proces mee begeleiden. 

   Tenslotte vervult het kenniscentrum ook de rol van meerwaardebewaker, waarbij het de meerwaarde van een publiek-privaat samenwerkingsverband evalueert.

   Contact

   Vlaams Kenniscentrum PPS

   Adres
   Herman Teirlinckgebouw
   Havenlaan 88 bus 20
   1000 Brussel
   België
   E-mail