chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Pauzesoftware

  Vaak is men bij intensief beeldschermwerk zo geconcentreerd aan het werk, dat het nemen van een pauze vergeten of uitgesteld wordt. Toch is een regelmatige korte onderbreking van het beeldschermwerk enorm belangrijk om klachten te voorkomen (of bestaande klachten te beperken).

  Pauzesoftware waarschuwt computergebruikers als ze te lang achtereen of aan een te hoge intensiteit aan het werk zijn op de computer. Het doel is het voorkomen van overbelastingsletsels aan de bovenste ledematen (RSI) door het creëren van gezonde werkgewoonten. Dit gebeurt door het aanbieden van enerzijds micropauzes en anderzijds computerpauzes met oefeningen.

  Er zijn verschillende soorten pauzesoftware op de markt. Een voorbeeld is Workrave. Als het programma nog niet op je computer staat, kan je het zelfstandig installeren (zie Installatiehandleiding voor Workrave ).
  Zodra het programma geïnstalleerd is, kan je de instellingen aanpassen aan je persoonlijke wensen. Hoe dit kan, vind je terug in de gebruikershandleiding van Workrave.

  Opgelet, Windows 10:
  Workrave is momenteel niet beschikbaar in Software Center

  Contact

  Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming - Team Ergonomie