De Vlaamse overheid zet in op een flexibel personeelsbeleid. Binnen de Vlaamse overheid is een gemeenschappelijke visie op het personeelsbeleid ontwikkeld. De Vlaamse overheid staat als werkgever voor heel wat uitdagingen. Deze uitdagingen vragen om een HR-strategie die toelaat het personeel flexibel in te zetten en mobiliteit stimuleert.

Nieuws

Nieuw raamcontract stress en burn-out

Wil je een opleiding over werkgebonden stress en burn-out organiseren in je entiteit? Vanaf nu kan je gemakkelijk een beroep doen op externe expertise dankzij een nieuw raamcontract. Onze partner organiseert vormingssessies aangepast aan de noden van je entiteit. Ook een korte begeleiding of een adviestraject is mogelijk. Met de opleidingen kan je leidinggevenden, HR of medewerkers sensibiliseren en inspireren als onderdeel van je welzijnsbeleid.

Lees hier meer over het raamcontract stress en burn-out

Broodje Divers - Autismespectrumstoornissen

Op 2 april is het Wereldautismedag. Ter ere van deze dag nodigt de dienst Diversiteitsbeleid jou uit op donderdag 30 maart voor een Broodje Divers van 12u00 tot 13u30 in lokaal 0B2 in het Boudewijngebouw. Dominiek en Joris, twee collega’s met autisme, doen hun verhaal en bespreken tezamen met hun leidinggevenden Henri en Erik welke successen en hindernissen ze hebben ervaren binnen de Vlaamse overheid. Geertje de Ceuleneer (VRT) is deze keer moderator van dienst en leidt het gesprek in goede banen.

Integriteit is zaak van goed ambtenaarschap en goed werkgeverschap

Op 16 februari organiseerden de collega's van Zorginspectie (departement WVG) een afdelingsevent dat helemaal in het teken stond van integriteit. Integriteit is een essentieel onderdeel van professionalisme en is een zaak van goed ambtenaarschap maar ook van goed werkgeverschap. De organisatie moet werk maken van het bouwen aan een sterke organisatiecontext waar medewerkers gestimuleerd en ondersteund worden om hun werk op een professionele en dus integere manier te kunnen uitvoeren.

Agenda

40.325
Cijfer op 31/12/2014
33,60%
Cijfer over 2014
Streefcijfer Vlaamse overheid: 33%

Contact

Agentschap Overheidspersoneel

Adres
Boudewijngebouw
Boudewijnlaan 30 bus 50
1000 Brussel
Telefoon
02 553 01 00
E-mail
Website
View in google maps