chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Coronacrisis: leidraad 'terugkeer naar de werkvloer' voor de Vlaamse overheid

  Sinds 4 mei is ook de Vlaamse overheid gestart  met een geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Op deze pagina vind je de leidraad voor een veilige terugkeer naar de werkvloer.

  Deze leidraad wil entiteiten van de Vlaamse overheid op weg helpen om de graduele heropstart van niet-thuiswerkactiviteiten en de terugkeer naar de werkvloer voor te bereiden. Deze leidraad is een vertaling van de generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan naar de context van de Vlaamse overheid. Het Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid werkt voor deze leidraad samen met de Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming, Het Facilitair Bedrijf en het Agentschap Overheidspersoneel.

  De leidraad reikt een kader aan dat door entiteiten zelf verder moet worden ingevuld, om er voor te zorgen dat niet-thuiswerkactiviteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Tegelijk biedt de leidraad ook een inspiratiebron voor activiteiten die geen onderbreking hebben gekend, waar reeds genomen maatregelen aan kunnen worden afgetoetst.

  De inhoud van deze leidraad werd sinds de lancering op basis van nieuwe input en verdere afstemming en dialoog met alle stakeholders verder aangevuld. Op niveau van het HOC/Sectorcomité XVIII werd hier ook met de vakbonden over in dialoog gegaan.