chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Coronacrisis: leidraad voor een veilige werkomgeving bij de Vlaamse overheid

  De coronacrisis is voorlopig nog niet achter de rug. Op deze pagina vind je de leidraad voor een veilige werkomgeving bij de Vlaamse overheid.

  Deze leidraad wil entiteiten van de Vlaamse overheid helpen om hun medewerkers een zo veilig mogelijke werkomgeving te bieden. Deze leidraad is een vertaling van de generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan naar de context van de Vlaamse overheid. Het Crisiscentrum van de Vlaamse overheid (CCVO) werkt voor deze leidraad samen met de Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming (GDPB), Het Facilitair Bedrijf en het Agentschap Overheidspersoneel (AgO).

  De leidraad reikt een kader aan dat entiteiten zelf verder moeten invullen, om ervoor te zorgen dat niet-thuiswerkactiviteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Tegelijk biedt de leidraad ook een inspiratiebron voor activiteiten die geen onderbreking hebben gekend, waar reeds genomen maatregelen aan kunnen worden afgetoetst.

  Leidraad voor een veilige werkomgeving bij de Vlaamse overheid.pdf

  De inhoud van deze leidraad zal de komende weken op basis van nieuwe input en verdere afstemming en dialoog met alle stakeholders verder aangevuld worden. Op niveau van het HOC/Sectorcomité XVIII zal hier ook met de vakbonden over in dialoog gegaan worden.

  • Update 21 mei 2021:
   • Actualisatie op basis van de nieuwe versie van de generieke gids FOD WASO met o.a. testing, vaccinatie en ventilatie

  Infosessie 3 juni 2021: 'Geleidelijke terugkeer naar de werkvloer'

  Op donderdag 3 juni 2021 gaven het CCVO, het Agentschap Overheidspersoneel en Het Facilitair Bedrijf de infosessie ‘Geleidelijke terugkeer naar de werkvloer’. 

  Daarin kwam het kader voor een geleidelijke terugkeer naar de werkvloer en een aantal handvaten vanuit het hybride werken aan bod. Er werd ook stilgestaan bij de maatregelen voor een veilige werkomgeving.  

  U kunt de infosessie opnieuw bekijken of zelf de presentatie doornemen.