chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Initiatieven welzijn in coronatijden 2021

  Schrijf je in voor de webinars in het kader van welzijn! 

  • Ben je HR-professional? Laat je dan inspireren door de sessies om het thema welzijn blijvend op de agenda van je agentschap of departement te zetten, gelinkt aan de andere HR-topics. Schrijf je ook in voor de intervisie na het webinar. Je gaat daar dieper in op cases uit je eigen organisatie. 
  • Ben je personeelslid? Volg dan 1 van de andere webinars. Wie weet raak je wel geïnspireerd om een ambassadeursrol rond welzijn op te nemen in je team of entiteit.

  Voor HR-professionals

  'Hoe betrokkenheid en motivatie behouden tijdens corona?'

  Ben je benieuwd wat HR kan doen om stress te verlagen en het welzijn te verhogen via het A-B-C-model? 

  'Welzijn in het nieuwe normaal: wat leert het coronatijdperk ons over onze welzijnsaanpak?'

  Je staat stil bij een paar zaken die je over het welzijnsbeleid van je organisatie leert tijdens het coronatijdperk. Je krijgt ook tips om die mee te nemen naar 'het nieuwe normaal'. Anke Luts gaf dit webinar op 23 februari 2021. 

  'Trauma in organisatie: bestaat er zoiets als ziekmakende systemen? En wat is het effect van organisationeel dysfunctioneren op individuen in de organisatie?'

  Vraag je je af of ziekmakende systemen bestaan? Je organisatie is geen machine, maar een sociaal, levend organisme dat schade kan oplopen. Dat heeft een impact op jou als HR-professional. Je krijgt aan de hand van concrete vragen een brede kijk op systeemtrauma. Philippe Ballieur gaf dit webinar op 30 maart 2021

  'Welzijn = Winst'

  Ann De Bisschop gaf tijdens dit webinar op 22 april uitleg over de 7 pijlers die deel uitmaken van een proactief welzijnsbeleid. 

  Voor personeelsleden

  Voor personeelsleden organiseert AgO webinars over verschillende topics, gerelateerd aan de coronaperiode en het vele thuiswerken. 

  Veerkrachtig aan de slag blijven in tijden van corona

  Je staat tijdens dit webinar stil bij basisinformatie rond verandering en de verschillende veranderingsfases en emoties. Je krijgt een korte achtergrond bij stress en veerkracht, leert hoe je omgaat met angsten en over hoe je zelfzorg behoudt in deze moeilijke tijden. 

  Annelies Brewaeys van Pulso gaf dit webinar op 14 januari, 23 februari en 25 maart 2021.

  Thuiswerk in het nieuwe normaal: krijg beweging in je werk

  Je focust tijdens dit webinar op het belang van beweging om mentaal en fysiek veerkrachtig te blijven. Je krijgt antwoorden op vragen als 'waarom is langdurig zitten nefast voor de gezondheid?' en 'waarom draagt beweging bij aan productiviteit en veerkracht?'.

  Siebe Hannoset van Pulso gaf dit webinar op 21 januari en 25 februari 2021.

  Focus @ Home

  Je krijgt handvaten om chaos in de communicatie te reduceren. Help jezelf en je team vooruit met glasheldere afspraken over een juist gebruik van communicatiekanalen. Creëer meer verbondenheid in een steeds digitalere wereld. Je verlaat het webinar met een concreet plan van aanpak om je focus, productiviteit en energie te boosten!

  Miet Leijssen van Better Minds at Work gaf dit webinar op 26 januari 2021.

  Mindful @ Work

  Je krijgt in deze tijden te maken met veel uitdagingen die veerkracht van je vragen. Hoe raak je die stress helemaal de baas en focus je je helemaal op je taken? Gebruik mindfulness om in het hier en nu te leven. Je krijgt tijdens die webinar oefeningen om in de toekomst te gebruiken. 

  Inge Thijs van Pulso gaf dit webinar op 4 februari 2021.

  Het hybride werken in coronatijden

  Hoe kun je je brein beter inzetten voor meer productiviteit en focus? Hoe krijg je meer motivatie en een extra portie veerkracht? Je leert op welke aspecten je meteen moet inzetten. Deze crisis is een opportuniteit om de werkvloer van je organisatie duurzaam inzetbaar en veerkrachtig te maken én te houden. 

  Elke Geraerts van Better Minds at Work gaf dit webinar op 9 februari 2021.

  Focus op je werkgeluk

  Leer wat de essentiële bouwstenen van een gezonde loopbaan zijn. Je gaat aan de slag met concrete tips om je werkgeluk weer een boost te geven. Focus op wat echt belangrijk voor je is: met de juiste focus zie je weer mogelijkheden. 

  Ann Devynck van Better Minds @ Work gaf dit webinar op 2 maart 2021.

  Inspiratielezing 'Corona Times: over zin en geluk in lastige tijden'

  Met een beetje ongelukkig zijn is niets mis. Je krijgt van professor Dirk De Wachter te horen hoe je dat doet. De leidraad daarvoor is zijn boek 'De kunst van het ongelukkig zijn'. 

  Professor Dirk De Wachter gaf dit webinar op 11 maart 2021.

  Herprogrammeren: op naar versie 2.0 van jezelf

  Jezelf heruitvinden is in deze bijzondere tijd noodzakelijk. Als je jezelf herprogrammeert, levert dat enkel voordelen op. Je bent flexibeler, omarmt uitdagingen, hebt meer zelfvertrouwen en minder stress. Dit webinar haalt je uit je comfortzone en daagt je uit een nieuwe en (nog) betere versie van jezelf te creëren. Je hoort waarom het moeilijk is om gewoontes te veranderen en met welke methode dat wel lukt. 

  Anneleen De Lille van Better Minds at Work gaf dit webinar op 12 maart 2021.

  Een webinar boeken voor je organisatie?

  Wil je als HR-specialist zelf ook een webinar boeken voor je organisatie? Neem dan een kijkje in het aanbod via de raamovereenkomst met Pulso .

  Principes vertalen in dagelijkse werking

  De impact van deze webinars zal groter zijn als de principes uit de webinars ook binnen de entiteiten vertaald worden in de dagelijkse werking. Via een gedeelde verantwoordelijkheid tussen organisatie/HR, leidinggevenden én medewerkers kunnen we zorgen voor meer welzijn binnen de Vlaamse overheid.

  Praktisch

  Inschrijven voor bovenstaande webinars doe je via Vlimpers Leren. Heb je nog vragen? Contacteer Jessy Van Dousselaere (jessy.vandousselaere@vlaanderen.be).