chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vakantieopvang in juli en augustus

  Om organisatorische redenen is het voor Top Vakantie niet mogelijk om de vakantieopvang in juli en augustus conform de coronarichtlijnen te organiseren. In onderling overleg werd daarom beslist om tijdens de zomervakantie geen vakantieopvang aan te bieden. De Vlaamse overheid plaatst de veiligheid en gezondheid van de kinderen op de eerste plaats. 

  Voor wie?

  • Je werkt binnen de diensten van de Vlaamse overheid
  • Je wilde gebruikmaken van de vakantieopvang voor je kind(eren) en bent op zoek naar alternatieven en/of financiële hulp.

  Alternatieven en tussenkomsten

  • De meeste gemeenten organiseren tijdens de zomervakantie speelpleinwerking aan voordelige tarieven en/of geven een tussenkomst in de kosten voor vakantieopvang. Informeer hiernaar bij je gemeente. 
  • Mutualiteiten geven een tussenkomst in kinder- en jongerenvakanties, speelpleinen en sportkampen. Informeer hiernaar bij je mutualiteit. 
  • Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, biedt de vzw Sociale Dienst een tussenkomst in de kostprijs van kampen met of zonder overnachting. Lees hier meer over op de webpagina ‘Tegemoetkoming vakantie voor jongeren’.
  • Als vakantieopvang tijdens de zomervakantie voor jou financieel niet haalbaar is, kun je contact opnemen met de maatschappelijk assistent van jouw regio om te bekijken of financiële hulp op maat geboden kan worden.

  Goed om weten: omdat de vakantieopvang in de zomermaanden dit jaar niet doorgaat, biedt de vzw Sociale Dienst de vakantieopvang in de herfst- en kerstvakantie gratis aan in 2020.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?