chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat te doen na besmetting medewerkers met COVID-19?

  Wat moet je als leidinggevende bij de Vlaamse overheid doen als je te maken hebt met een (vermoedelijke) COVID-19-besmetting op de werkvloer?

  Besmette medewerker had contact met collega's

  Entiteiten aangesloten bij IDEWE

  Als een medewerker 2 dagen voor het ontstaan van de klachten (ziektesymptomen) of 2 dagen voor de positieve test nog contact gehad met collega's:

  • De leidinggevende maakt zo snel mogelijk een overzicht van deze contacten en brengt in samenspraak met de directeur/het afdelingshoofd IDEWE op de hoogte via het  meldingsformulier.
  • In dringende gevallen kunt u ook bellen naar IDEWE op het nummer 02 237 33 24 en vragen naar dokter Walter de Maar of dokter Alessandra Roelandt. 
  • De arbeidsarts coördineert het identificeren, triëren en opvolgen van contacten onder de werknemers. De arbeidsarts adviseert welke collega’s kunnen worden beschouwd als een nauw contact, rekening houdend met de aard van de werkzaamheden en de genomen preventiemaatregelen.
  • IDEWE belt collega’s op die als een hoog-risicocontact worden beschouwd. Ze krijgen de nodige informatie die nadien via e-mail wordt bevestigd.
  • IDEWE mailt collega’s die als een laag-risicocontact worden beschouwd. Met de arbeidsarts wordt afgesproken of deze mail vanuit IDEWE vertrekt, dan wel vanuit de directeur of het afdelingshoofd.

   VDAB

   Meldingen van besmettingen binnen VDAB gebeuren via coronacrisis@vdab.be

   Besmette medewerker had contact met externen

   Als een medewerker 2 dagen voor het ontstaan van de klachten (ziektesymptomen) of 2 dagen voor de positieve test nog contact gehad met cliënten of externe partners:

   Informatie voor personeelsleden

   Richtlijnen rond ziekte, besmetting en quarantaine voor personeelsleden (met actuele richtlijnen rond testen en quarantaine)