chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het verhaal van Deni

  Foto_Deni"Fantastisch!"

  Op donderdag en vrijdag zit Deni op school, maar de eerste helft van de week vind je hem bij de personeelsdienst. Daar werkt hij sinds het begin van het schooljaar, en het bevalt hem opperbest.

  Helpen waar het kan

  “Ik assisteer het team van de personeelsdienst. We zijn net verhuisd en er zijn veel nieuwe mensen aangenomen, dus ik weet wat te doen: dossiers archiveren, klasseren, mails behandelen… ik help waar ik kan. In het begin was het wel wennen. Al die nieuwe gezichten, al die informatie. Ik was behoorlijk verlegen. Maar dat is nu helemaal voorbij. De mensen zijn supervriendelijk, sommige zijn echt vrienden.”

  Deni zou drie maanden blijven, maar intussen is die periode langer geworden. “Ik doe het werk heel graag. Het klikte meteen met de collega’s. Toen het mogelijk bleek om mijn contract te verlengen, heb ik niet getwijfeld. Fantastisch! Ik werk hier nu ook de rest van het schooljaar.”

  Deni kwam via zijn leerkracht op school bij de Vlaamse overheid terecht. “Ik zocht werk dat aansloot bij mijn opleiding elektriciteit. Toen dat niet meteen vlotte, vroeg mijn leerkracht of ik bij de Vlaamse overheid wilde werken. Ik heb toen mijn cv doorgestuurd. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

  Voor iedereen een plek

  “De Vlaamse overheid is een goede werkgever,” vindt Deni. “Een goed loon, maaltijdcheques. En het valt me op dat de communicatie hier heel open is. Als er iets niet gaat of als je iets wil zeggen, dan kan dat. We praten het uit. Dat vind ik heel belangrijk. Collega’s kunnen elkaar ook echt vertrouwen. Ik zie mezelf hier zeker vast werken, het is een kans die niet iedereen krijgt.”

  “Het werk is afwisselend en ik voel dat de collega’s appreciëren wat ik doe. Onlangs nog kwam er een hele stapel nieuwe dossiers toe die snel in het archief moesten. Het waren er echt heel veel en het is me gelukt om dat in één dag te doen. Mijn leidinggevende was blij en ik was fier, want het was niet gemakkelijk.”

  “Ik werk op dit moment in een nieuw team van zes personen. De sfeer is open en vriendelijk. Eén dag per week werk ik ook samen met een andere stagiair. Het is prettig om zo het werk wat te verdelen. Rondom mij zie ik heel veel verschillende mensen. Iedereen kan een plek krijgen bij de Vlaamse overheid, los van afkomst of handicap. Ik vind het fijn om ergens te werken waar iedereen welkom is. Zo maak je ook veel nieuwe vrienden.”