chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nederlands verbeteren

  Doe je een (taal)stage bij de Vlaamse overheid en wil je er (blijven) werken? Wil je daarom je Nederlands verbeteren? Dan kun je ondersteuning krijgen via de Dienst Diversiteitsbeleid.

  Voor wie?

  Wat kun je doen?

  Nederlands verbeteren: procedure voor alle geïnteresseerden.

  Hoe Nederlands verbeteren?

  Zelf aan de slag

  Heb je vragen over de correcte spelling van woorden en hoe je best zinnen schrijft? Lees meer op de webpagina's taaladvies en taaltelefoon. Wil je zelf je Nederlands oefenen? Lees meer:

  Taalopleidingen

  Je kunt Nederlandse taalopleidingen volgen bij een CVO (Ccentrum Voor Volwassenonderwijs) of een andere instelling die in NT2-lessen (Nederlands als 2de taal) voorziet. Lees meer:

  Bis-taalstage

  Volg je een BIS-taalstage en heb je problemen om te slagen voor de Selor-spreek- of schrijftest? Dan kun je via de dienst Diversiteitsbeleid taallessen (5 x 2 uur) krijgen. De dienst werkt hiervoor samen met externe partners. Contacteer de Dienst Diversiteitsbeleid voor meer informatie.

  Babbel in het Consciencegebouw

  Het Agentschap Binnenlands Bestuur organiseert samen met het Huis van het Nederlands Brussel een aantal informele oefenkansen voor Brusselaars die Nederlands willen spreken. Het zijn momenten waarop iedereen op een laagdrempelige manier Nederlands kan oefenen, met 2 à 3 deelnemers per tafel, begeleid door een personeelslid van de Vlaamse overheid.

  De sessies vinden plaats in het Consciencegebouw, telkens van 12.30 tot 13.30 uur op onderstaande data:

  • dinsdag 24 maart 2020
  • maandag 27 april 2020
  • dinsdag 26 mei 2020

  Wil je graag begeleiden of je Nederlands verbeteren? Contacteer Mireille Brepoels - mireille.brepoels@vlaanderen.be

  Peter en Meter

  Een peter of meter is een collega binnen de Vlaamse overheid die af en toe je e-mails of teksten naleest en je ondersteunt met tips en advies. Contacteer de dienst Diversiteitsbeleid voor meer informatie.

  Opgelet: de Dienst Diversiteitsbeleid zoekt nog peters en meters. Ben jij graag bezig met onze moedertaal? En wil jij andere collega’s helpen hun Nederlands te verbeteren? Word peter of meter. Contacteer de Dienst Diversiteitsbeleid voor meer informatie.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?