chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nederlands verbeteren

  Doe je een (taal)stage bij de Vlaamse overheid en wil je er (blijven) werken? Wil je daarom je Nederlands verbeteren? Dan kun je ondersteuning krijgen via de Dienst Diversiteitsbeleid.

  Voor wie?

  Wat kun je doen?

  Nederlands verbeteren: procedure voor alle geïnteresseerden.

  Hoe Nederlands verbeteren?

  Zelf aan de slag

  Heb je vragen over de correcte spelling van woorden en hoe je best zinnen schrijft? Lees meer op de webpagina's taaladvies en taaltelefoon. Wil je zelf je Nederlands oefenen? Lees meer:

  Taalopleidingen

  Je kunt Nederlandse taalopleidingen volgen bij een CVO (Ccentrum Voor Volwassenonderwijs) of een andere instelling die in NT2-lessen (Nederlands als 2de taal) voorziet. Lees meer:

  Bis-taalstage

  Volg je een BIS-taalstage en heb je problemen om te slagen voor de Selor-spreek- of schrijftest? Dan kun je via de dienst Diversiteitsbeleid taallessen (5 x 2 uur) krijgen. De dienst werkt hiervoor samen met externe partners. Contacteer de Dienst Diversiteitsbeleid voor meer informatie.

  Taalbuddies gezocht

  De dienst Diversiteitsbeleid begeleidt hoger opgeleide anderstalige stagiairs en personeelsleden van buitenlandse herkomst op de werkvloer. Om hen meer oefenkansen Nederlands te bieden, zoeken we ‘taalbuddies’. Dat zijn Nederlandstalige collega’s die een of paar keer per week een half uurtje tijd met een anderstalige collega willen doorbrengen om met hen Nederlands te oefenen.

  Ben jij graag bezig met onze moedertaal? En wil jij andere collega’s helpen om hun Nederlands te verbeteren? Word dan ‘taalbuddy’!

  Contacteer Mireille Brepoels - mireille.brepoels@vlaanderen.be

  Contact

  Meer informatie of een vraag?