chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  ONbeperkt

  Logo personeelsnetwerk ONbeperkt

  ONbeperkt is het personeelsnetwerk voor collega’s met een handicap of chronische ziekte bij de Vlaamse overheid. ONbeperkt, dat is:

  • Online: een netwerk in de virtuele ruimte, met reële impact op de werkvloer
  • Netwerk dat collega’s met een handicap of chronische ziekte met elkaar in contact brengt
  • bijdragen: de mogelijkheid om knelpunten aan te duiden en mee te werken aan oplossingen
  • ervaringen delen: uitwisselen met collega’s
  • personen met een handicap of chronische ziekte: netwerk voor alle collega’s met een handicap of chronische ziekte
  • energie: het netwerk als plek waar je je batterijen terug kunt opladen
  • regels over hoe we met elkaar willen communiceren in een veilige sfeer
  • klankbord voor het beleid en voor de ondersteunende diensten
  • toegankelijk: geen praktische drempels om deel te nemen

  Voor wie?

  ONbeperkt is bedoeld voor alle personeelsleden met een handicap of chronische ziekte bij de Vlaamse overheid. Het maakt niet uit of de handicap of chronische ziekte officieel geregistreerd is of niet. Zowel collega's met een handicap vanaf de geboorte, als met een recent verworven handicap of ziekte zijn welkom. Ook medewerkers die professioneel bezig zijn met de ondersteuning van collega's met een handicap of chronische ziekte kunnen deelnemen: P&O consulenten, HR-medewerkers, vertrouwenspersonen, medewerkers van de Sociale Dienst, re-integratieadviseurs, arbeidsartsen, etc.

  Waarom ONbeperkt?

  Met ONbeperkt slaan we twee vliegen met één klap: collega's zich goed doen voelen op hun werk én samen nadenken over een beter beleid en een betere ondersteuning.

  Zich goed voelen op het werk

  ONbeperkt brengt mensen dichter bij elkaar in een digitale ruimte. Zo kunnen collega’s die in hun dagelijks werk nooit in contact zouden komen met elkaar, toch kennis maken, ervaringen uitwisselen en informatie delen. Dat kan uiteraard gaan over het werk, maar ook over vrije tijd, mobiliteit, persoonlijke interesses enzovoort. Sociale contacten en netwerken zijn belangrijk voor een goed gevoel op de werkvloer. Ook helpt het om expertise uit te bouwen en op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen. Zo vergroot je je groeimogelijkheden en verruim je je eigen blik.

  Samen nadenken over beleid

  De Vlaamse overheid wil dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de samenleving. Maar mensen met een handicap of chronische ziekte vinden nog te weinig de weg naar ons. Dat heeft te maken met een aantal specifieke drempels, zoals het soort jobs bij de Vlaamse overheid, de tewerkstelling in Brussel of vergelijkende selecties bij de doorstroom van stages naar vast werk. Maar ook vooroordelen bij leidinggevenden spelen een rol. Daardoor maken kandidaat-werknemers met een handicap of chronische ziekte vaak minder kans bij werving en selectie. Ook hierover denken we met ONbeperkt na, verzamelen we signalen en zetten we ons samen in voor een Vlaamse overheid met gelijke kansen voor iedereen.

  Hoe werkt het?

  ONbeperkt is een netwerk dat online samenkomt. Het bevindt zich op de sociale netwerksite Yammer: www.yammer.com/onbeperkt. Alle deelnemers kunnen op gelijke voet bijdragen posten en reageren op bijdragen van anderen. De dienst Diversiteitsbeleid beheert de groep.

  Bij vragen over het netwerk kan je terecht bij de dienst Diversiteitsbeleid: onbeperktaandeslag@vlaanderen.be.