chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Personeelsleden met een migratieachtergrond

  Nieuwe definitie vanaf 2016

  Vanaf 2016 werkt de Vlaamse overheid met een nieuwe definitie om het aantal personeelsleden met een migratieachtergrond te tellen. Deze definitie staat in het Regeerakkoord en is dezelfde als de definitie in het Integratiedecreet.

  Medewerkers met een niet-Belgische nationaliteit als huidige of eerste nationaliteit, of medewerkers van wie minstens één ouder niet de Belgische nationaliteit heeft als eerste nationaliteit

  Cijfers en telmethodes

  De Vlaamse overheid streeft naar 4% personeelsleden met een migratieachtergrond in 2015.

  Naar de cijfers

  Vanaf 2016 werkt de Vlaamse overheid met het nieuwe streefcijfer van 10% personeelsleden met een migratieachtergrond en met de nieuwe definitie (zie hierboven). Dit nieuwe streefcijfer is eveneens opgenomen in het Vlaams Regeerakkoord.

  Hoe de kennis van het Nederlands bij anderstalige medewerkers verbeteren?

  Heeft u medewerkers met een (te) beperkte kennis van het Nederlands? En wil u daar nu iets aan veranderen? Dat kan! Lees meer over het thema Nederlands leren en oefenen. 

  Wil u meer weten over de verplichte Selortesten? Dat is mogelijk! Lees meer over voor wie de testen bedoeld zijn, waar men zich kan inschrijven, en hoe men zich kan voorbereiden: het taalcertificaat van Selor .

  Nog vragen? Neem contact op met de dienst Diversiteitsbeleid: Michiel Trippas, michiel.trippas@kb.vlaanderen.be, gsm 0491 96 60 40.