chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Praktische informatie Vlechtwerk

  Wanneer vindt het traject plaats?

  De sessies van Vlechtwerk vinden steeds plaats in de middag van 12u tot 16u. De deelnemers worden verwacht om 12u voor een broodjeslunch, de workshop zelf gaat van start om 13u. De sessies worden georganiseerd op dinsdag 19 september, dinsdag 17 oktober, dinsdag 7 november en dinsdag 17 april 2018.

  De laatste sessie van dinsdag 17 april start om 13u (ontvangst met koffie en dessert) en sluit af om 16u met een receptie. Het thema van deze sessie is "loopbaanpaden en groeikansen" en wordt verzorgd door Annelies Quaegebeur van A-Lissome.

  Waar vindt het traject plaats?

  Vlechtwerk vindt steeds plaats op centrale locaties in Brussel. De locaties zijn vrij toegankelijk. Mochten er speciale wensen zijn, dan is het aangeraden om die op voorhand te vermelden.

  Wat is de kostprijs voor het traject?

  Vlechtwerk is een gratis initiatief, je hoeft voor deelname aan de vier sessies in principe niets te betalen. Het enige wat we van jou verwachten is dat je aanwezig bent op alle sessies. Door alle sessies bij te wonen, bereik je immers het beste resultaat. Kan je omwille van onvoorziene omstandigheden niet aanwezig zijn op de sessies, laat ons dit dan op voorhand weten en stuur een collega in jouw plaats. Doe je dit niet, dan wordt een eenmalige annulatiekost van €15 aangerekend.

  Kan iedereen deelnemen aan Vlechtwerk?

  Elk personeelslid van de Vlaamse overheid kan zich kandidaat stellen om mee te doen aan Vlechtwerk, maar niet iedereen zal hiervoor geselecteerd worden. Gezien er slechts 50 kandidaten kunnen meedoen aan Vlechtwerk zullen de antwoorden van de kandidaten, die ingevuld dienen te worden op het inschrijfformulier, de doorslag geven. Op die manier tracht de dienst Diversiteitsbeleid een gemotiveerde groep samen te stellen en een duidelijk zicht op de kandidaten en hun ambities te krijgen.

  Hoe wordt er naar mij gecommuniceerd?

  Van zodra we jouw kandidatuur hebben ontvangen, zal je van ons een automatische bevestiging krijgen. Dit betekent niet dat je bent geselecteerd voor Vlechtwerk, jouw selectie is pas definitief nadat je van ons een persoonlijke bevestiging krijgt met daarin alle praktische informatie. Je mag die uiterlijk verwachten een week voor aanvang van Vlechtwerk. Eens Vlechtwerk officieel van start gaat, zal je een link ontvangen naar het online communicatieplatform voor verdere opvolging en communicatie.

  Staat Vlechtwerk op zichzelf?

  Neen, Vlechtwerk staat niet op zichzelf maar kadert binnen het HeforSheforUs initiatief. Naar het voorbeeld van de HeforShe campagne van de Verenigde Naties wil de Vlaamse overheid aansluiten bij andere universiteiten, bedrijven en overheden die gendergelijkheid hoog in het vaandel dragen. Diverse initiatieven zullen in 2017 van start gaan, die als doel hebben om vrouwelijk én mannelijk talent in de overheid zichtbaar te maken. Zo kan je geïnteresseerde collega’s onder meer doorverwijzen naar het nieuwe mentoringtraject van de Vlaamse overheid, naar Boost of naar de HeforSheforUs landingspagina.

  Ben je na Vlechtwerk geïnteresseerd om te gaan voor een carrière als leidinggevende, dan hebben we goed nieuws voor jou. De collega’s van het Agentschap Overheidspersoneel bieden allerlei vormingen voor leidinggevenden aan op het vormingsweb en je kan bij hen eveneens terecht voor vragen over je verdere loopbaan.

  Wie kan ik bereiken als ik vragen, opmerkingen of suggesties heb?

  Neem contact op met de dienst Diversiteitsbeleid – diversiteitsbeleid@vlaanderen.be