chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Streefcijfers voor kansengroepen

  De Vlaamse overheid als werkgever streeft naar evenredige arbeidsdeelname, zoals decretaal bepaald op 8 mei 2002. Dat houdt in dat haar personeelsbestand de diversiteit van de Vlaamse samenleving weerspiegelt.

  Het gelijkekansen- en diversiteitsbeleid bij de Vlaamse overheid hanteert een doelgroepenbenadering. Voor drie kansengroepen heeft de Vlaamse Regering streefcijfers bepaald:

  Volgens het besluit van de Vlaamse Regering van 24 december 2004 moet elke minister ook voor zijn of haar beleidsdomein eigen streefcijfers bepalen. Daarnaast moeten in de aansturingsinstrumenten van de entiteiten van de Vlaamse overheid ook streefcijfers geformuleerd worden, bijvoorbeeld in beheersovereenkomsten en managementcontracten.

  De dienst Diversiteitsbeleid volgt de cijfers op en maakt jaarlijks een stand van zaken in zijn gelijkekansen- en diversiteitsplan. Entiteiten kunnen bij de dienst terecht voor ondersteuning bij het bepalen van eigen streefcijfers.

  Naar de cijfers

  Meer informatie

  Foto Öznur, collega van allochtone afkomst Foto Willem, collega met een handicap Foto Rachid, allochtone collega

  <p><a href="https://overheid.vlaanderen.be/sites/bz.vlaanderen.be/files/Uitgeschreven%20tekst%20Overuit%20gelanceerd.doc"></a><a href="https://overheid.vlaanderen.be/sites/bz.vlaanderen.be/files/Transcript_Coming_Out.pdf">Transcript</a></p>

  Contact

  Dienst Diversiteitsbeleid: Michiel Trippas, michiel.trippas@kb.vlaanderen.be, 0491 96 60 40

  Documenten

  Besluit van de Vlaamse Regering in verband met maatregelen ter bevordering en ondersteuning van het gelijkekansen- en diversiteitsbeleid in de Vlaamse administratie (24 december 2004), met toelichting over het Vlaams overheidspersoneel (90 KB)