chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Thema's en trainers

  Elke middagsessie staat in het teken van een thema dat telkens toegelicht en begeleid wordt door een ervaren spreker in de vorm van een interactieve workshop. We kiezen voor een praktische aanpak met ruimte voor discussie en input van de deelnemers. Het algemene thema zal waar mogelijk aan de werking van de Vlaamse overheid worden gelinkt zodat de deelnemers een concreter beeld krijgen van mogelijke uitdagingen in hun loopbaan. Dankzij de jarenlange ervaring en persoonlijke aanpak van de trainers wordt elke sessie een unieke belevenis. Tijdens de sessies gaan we dieper in op volgende kwesties:

  Sessie 1: Leiderschap

  Leiden, managen, coachen en ondernemen, hoe combineer je dat? Waar sta je nu als persoon en welke rol sluit het meest aan bij jouw persoonlijkheid? Hoe maak je de transitie van collega naar leidinggevende? Welke obstakels kun je in de toekomst nog overwinnen? Tijdens deze praktijkgerichte sessie verfijn je het concept leiderschap, focus je op gemeenschappelijke waarden en rollen en ga je op zoek naar een persoonlijke invulling van goed leiderschap.

  Sessie 2: Authentiek communiceren en netwerken 

  Netwerken is niet vanzelfsprekend. Tijdens deze sessie nemen we jouw communicatieve vaardigheden onder de loep en tonen we hoe je op een efficiënte manier jouw professionele netwerken kan uitbreiden. Maak deel uit van deze interactieve sessie en ontdek hoe je door de balans tussen gevatheid en professionaliteit te bewaren jouw netwerk kan uitbreiden.

  Sessie 3: Werkbaar werken 

  In tijden van verandering en hoge werkdruk is het van cruciaal belang om te zorgen voor een goed evenwicht. Merk je dat dit moeilijk verloopt? Kan je jouw werk moeilijk loslaten en lopen jouw werk en privéleven soms door elkaar? Dan is het hoog tijd om jouw energiebalans onder de loep te nemen. Met quick wins en praktijkvoorbeelden ontdek je hoe je een evenwichtige balans kan creëren tussen werk en privé. Een must voor iedereen, zowel voor leidinggevenden als niet-leidinggevenden.

  Sessie 4: Loopbaanontwikkeling en groeipaden binnen de Vlaamse overheid

  Baas van je eigen loopbaan worden is moeilijker dan je denkt. Hoe houd je controle op je carrière? Hoe beslis je welke richting je uitgaat? In de laatste workshop van Vlechtwerk zoek je naar individuele groeipaden binnen de Vlaamse overheid en neem je zelf de koers van je loopbaan in handen. Het Agentschap Overheidspersoneel geeft je daarbij concrete handvaten.