chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlechtwerk ambassadrices delen hun ervaringen

  Siri Craen nam in 2012 deel aan Vlechtwerk als diensthoofd van het toenmalige Agiv (nu Agentschap Informatie Vlaanderen). Vandaag is zij trotse ambassadrice van Vlechtwerk en deelt graag haar ervaringen met het traject met toekomstige deelnemers.

  Wat was jouw ervaring met Vlechtwerk?

  Vlechtwerk had een zeer positieve impact op zowel mijn loopbaanontwikkeling, alsook op mijn persoonlijke ontwikkeling. Het was een volgende stap om na te denken over wat ik wil in mijn toekomst en waar mijn talenten liggen. Later heb ik ook deelgenomen aan Wo_Mentoring en Boost, twee andere projecten van de dienst Diversiteitsbeleid, die me vooruit hielpen in deze ontdekkingstocht. Het unieke aan Vlechtwerk is het laagdrempelige karakter ervan. Er wordt namelijk heel veel aandacht besteed aan persoonlijke ervaringen. Op die manier krijg je aan het einde van de rit een goed beeld van je eigen ambities en waar je je als werknemer het gelukkigste voelt binnen een organisatie. Daarnaast is het ook een uitstekende manier om je netwerk te versterken. Door de diversiteit binnen de groep leerde ik heel wat fijne, interessante mensen kennen die me veel hebben bijgeleerd.

  Waarom besloot je dit jaar als ambassadrice aan Vlechtwerk mee te werken?

  Ik begreep dat projecten zoals Vlechtwerk nodig zijn om de heersende bedrijfscultuur om te vormen. Er zijn nog steeds onzichtbare mechanismen die ons tegenhouden in onze groei en struikelblokken die vaak genegeerd worden. Zo is een gezonde work-life balance nog steeds een moeilijk onderwerp en wordt er te vaak van uitgegaan dat vrouwen die moeder worden hun job zullen verwaarlozen. Daarnaast hebben heel wat vrouwen geen duidelijk beeld van hun eigen talenten en kunnen ze die talenten bijgevolg ook niet ten volle benutten. Dat is niet alleen jammer voor die vrouwen, maar ook voor de Vlaamse overheid, aangezien op die manier heel wat talent verloren gaat. Vlechtwerk geeft een platform om over zulke issues te discussiëren en voor jezelf uit te maken welke richting je uit wilt gaan. Ik ben dan ook trots om als ambassadrice hieraan mee te werken.

  Heeft Vlechtwerk je vooruit geholpen in je carrière of nieuwe inzichten gegeven?

  Ik nam deel aan Vlechtwerk toen ik net diensthoofd geworden was. Het was een volgende stap in een persoonlijke ontdekkingstocht waarin ik me vooral bewuster ben geworden van mezelf. Het is niet alleen belangrijk om te weten wat je capaciteiten zijn of waar je goed in bent, maar ook om te weten wat je graag doet. Dat is zeker iets dat bij Vlechtwerk aan bod komt. Het is een trein waarop je springt, zonder te weten waar die trein exact naartoe zal gaan.

  Aan wie zou je Vlechtwerk aanraden?

  Ik zou Vlechtwerk vooral aanraden aan mensen die nog zoekende zijn in hun carrière. Zij die nog geen concreet beeld hebben waar ze naartoe willen, maar wel een zekere ambitie voelen. Ook zij die willen werken aan hun communicatieve vaardigheden of mensen die op een informele manier hun netwerk willen uitbreiden, zou ik naar Vlechtwerk doorverwijzen. Tenslotte wil ik er ook nog graag aan toevoegen dat het absoluut geen schande is, mocht je onderweg beseffen dat een positie als leidinggevende niets voor jou is. Het belangrijkste is dat je weet waar je energie van krijgt en zo kan bepalen wat je wil.