chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vrouwendag

  2015: talentvolle vrouwen krijgen steun van leidend ambtenaren

  In 2015 kregen alle leidend ambtenaren een brief naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart. De dienst Diversiteitsbeleid vroeg hen om het bijhorende ‘talententouw’ aan een vrouw te geven die ze willen ondersteunen in haar loopbaan. Dat kan een vrouw zijn die uitzonderlijk presteerde, die na een moeilijke periode opnieuw de energie vond om met enthousiasme aan de slag te gaan, of een vrouw die graag wil doorgroeien, … Misschien heeft jouw leidend ambtenaar het talententouw wel symbolisch aan alle vrouwen in jouw entiteit geschonken.

  De voorbije jaren organiseerde de dienst Diversiteitsbeleid op Internationale Vrouwendag een evenement voor vrouwen in het bijzonder, met de nadruk op vormingen en netwerken. In 2015 koos de dienst Diversiteitsbeleid ervoor om voor de Vlaamse overheid een Genderdag te organiseren, waarbij in de voormiddag holebi’s en transgenders en in de namiddag vaders in de kijker werden gezet.

  De dienst Diversiteitsbeleid wenst iedereen een fijne Vrouwendag toe. Omdat genderdiversiteit en samenwerking tussen mannen en vrouwen rendeert.

  Afbeelding Vrouwendag 2015

  2013: inspirerende Vrouwendag voor vrouwen die afdelingshoofd willen worden

  Vrijdag 8 maart vierde de dienst Diversiteitsbeleid Vrouwendag met een inspirerend evenement voor vrouwen die afdelingshoofd willen worden. Voor het eerst gaven verschillende sprekers toelichting over de stappen in de selectieprocedure en deelden ze ook hun persoonlijke ervaringen met het publiek. Bekijk hier de foto's

  Vrouwendag Vrouwendag foto

  2012 Ontmoeting met Liesbeth Van Impe: een boeiend verhaal op Vrouwendag

  In het Boudewijngebouw in Brussel getuigde Liesbeth Van Impe van Het Nieuwsblad. De topjournaliste vertelde over de professionele situatie van vrouwen anno 2012. “Ondanks al hun talent en ambitie halen ze minder vaak de top dan mannen. Dat klopt gewoonweg niet”, stelde ze. “Vrouwen én mannen moeten samen de drempels wegwerken.” De deelnemers dachten ook na over hun eigen professionele ervaringen en uitdagingen. Met de ogen dicht, op sfeervolle harpmuziek. "Dit evenement heeft de juiste snaar geraakt," aldus een enthousiaste collega. Onder de deelnemers werden drie prijzen verloot: waardebons voor een traject met een persoonlijke coach.

  Vrouwendag 2012 Vrouwendag 2012

  Vrouwendag 2012 Vrouwendag 2012

  Vrouwendag 2012 Vrouwendag 2012 

   

  2011 Vrouwendagdebat: Willen vrouwen wel leidinggeven?

  Lena De Meerleer (Algemeen directeur Productie VRT), Katrien Verhegge (Administrateur-generaal Kind & Gezin), Natalie Verstraete (Afdelingshoofd bij Onderwijs en Vorming) en Abigail Levrau (Guberna, Instituut voor Bestuurders) vertelden journaliste Linda De Win over hun ervaringen als leidinggevenden. Ze gingen ook dieper in op de vaststelling dat bij de Vlaamse overheid weinig vrouwen kandidaat zijn voor managementfuncties.

  foto debatfoto2 debatfoto3 debatfoto4

  Hier vindt u meer foto's van de Vrouwendag 2011.

  2010 Trainingssessie: Vrouwen aan het woord

  Communicatie-experte Sylvie Verleye gaf tweehonderd vrouwen uitleg over hoe ze een krachtdadige presentatie kunnen geven en hoe ze hun uitstraling kunnen versterken. Vrouwen mogen gerust wat meer werk maken van hun eigen PR, zo klonk het.

  foto trainingssessie 2010foto2 trainingssessie 2010foto3 trainingssessie 2010foto4 trainingssessie 2010

  Hier vindt u meer foto’s van Vrouwendag 2010.