chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Word architect van jouw carriere

  Waar komt Vlechtwerk vandaan?

  Vlechtwerk is een traject van de dienst Diversiteitsbeleid dat openstaat voor zowel mannelijke als vrouwelijke personeelsleden van de Vlaamse overheid. De eerste editie vond plaats in 2004-2005 en had als doel om personeelsleden met managementambitie sterker te maken. Het traject sloot aan bij de visie omtrent leiderschap die werd uitgewerkt in het modern HR-beleid, waarin stond dat een leidend ambtenaar in de Vlaamse overheid de vier rollen van leider, manager, coach en ondernemer moet opnemen. De eerste ambassadeurs waren Mieke Stappaerts en Geert Bourgeois, midden 2013 werd de fakkel overgedragen aan Katrien Vereecken van de VDAB. De onderwerpen werden bepaald door de deelnemers, maar bleven doorheen de jaren wel consistent. Vlechtwerk liep uiteindelijk 10 jaar en werd 16 keer georganiseerd.

  Wat is de inhoud en het doel van Vlechtwerk?

  Omwille van het eerdere succes van Vlechtwerk hebben we besloten om Vlechtwerk in 2017 opnieuw op te starten. We hebben gekozen om het vertrouwde format in een nieuw kleedje te steken, door vier langere middagsessies te voorzien in plaats van vijf korte lunchsessies. Door in te zoomen op enkele centrale thema’s willen we deelnemers de nodige handvaten aanreiken om na te denken over hun doelen en ambities. Vertrekkende vanuit de thema’s leiderschap, authentiek communiceren en netwerken, werkbaar werken en loopbaankansen en groeipaden onderscheiden we vier doelstellingen voor Vlechtwerk:

  • exploreren van leiderschapsambities
  • netwerking en ervaringsuitwisseling stimuleren
  • leidinggevend potentieel meer zichtbaar maken binnen de Vlaamse overheid
  • professionele inzichten en competenties bieden over leiderschap en loopbaan

  Voor wie is Vlechtwerk bedoeld?

  Vlechtwerk is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is om te reflecteren over de eigen leidinggevende capaciteiten. We verwelkomen 50 personeelsleden uit de Vlaamse overheid, weliswaar met een maximum van 5 deelnemers per entiteit. Geïnteresseerden die nu niet geselecteerd worden of nu niet kunnen deelnemen, kunnen zich opgeven voor onze wachtlijst. Van zodra Vlechtwerk opnieuw georganiseerd wordt, wordt je dan als eerste op de hoogte gebracht.

  Wat verwachten we concreet van jou?

  • Motivatie en enthousiasme om deel te nemen
  • Aanwezigheid en betrokkenheid tijdens de vier middagsessies
  • Bereidheid om professionele ervaringen te delen met collega’s
  • Bereidheid om met de inzichten tijdens na en de Vlechtwerk sessies aan de slag te gaan