chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Resultaten Personeelspeiling 2014

  57% van de personeelsleden bij de Vlaamse overheid nam deel aan de Personeelspeiling 2014. Bedankt om je mening te geven! Benieuwd naar de resultaten? Je vindt ze op deze webpagina.

  Voor wie?

  Je kon deelnemen aan de Personeelspeiling 2014 als je entiteit was ingeschreven.

  Algemene tevredenheid

  De algemene tevredenheid van de personeelsleden is hoog (85%) en over de jaren heen vrij stabiel. Bij het management blijft de tevredenheid ook vrij stabiel, maar ligt die wel hoger. Op de meeste vragen geeft het management een hogere score.

  Ambassadeurschap en verloopintentie

  71% van de personeelsleden is fier om voor de Vlaamse overheid te werken en 78% zou de Vlaamse overheid als werkgever aanraden aan vrienden en familie. Daarnaast zou slechts 66% de eigen entiteit aanbevelen.

  De algemene verloopintentie blijft stabiel ten opzichte van vorige jaren. 31% van het personeel antwoordde ‘ja’ op de vraag ‘Ik heb de voorbije periode concrete acties ondernomen om van job te veranderen of ik heb concrete plannen om dat in de toekomst te doen’ tegenover 26% van het management. Als er gezocht wordt naar nieuwe uitdagingen, dan gebeurt dit ten opzichte van de vorige edities eerder buiten de Vlaamse overheid.

  Een modern HR-beleid

  De Vlaamse overheid is uitgegroeid tot een voorbeeldorganisatie op het vlak van een modern HR-beleid. Dat wordt opnieuw bevestigd door de resultaten van de Personeelspeiling 2014, maar ook door verschillende awards die de Vlaamse overheid in 2014 behaalde.

  Om de toonaangevende rol te kunnen blijven bevestigen en uitdragen, zowel extern als intern, wordt in de beleidsmaatregelen voortdurend rekening gehouden met de aanbevelingen uit de Personeelspeiling. De Vlaamse overheid zet daarom ook de komende jaren verder in op de 5 strategische doelstellingen van het modern HR-beleid:

  • meer personeelsmobiliteit
  • hogere inzetbaarheid
  • optimalisatie van het loopbaan- en beloningsbeleid met uniforme arbeidsvoorwaarden
  • een innovatieve en flexibele arbeidsorganisatie
  • sterk leiderschap

  Documenten

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Havenlaan 88 bus 31
  1000 Brussel
  personeelspeiling@vlaanderen.be