chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wachtwoorden

  Gebruikers zijn persoonlijk aansprakelijk voor alle handelingen die worden uitgevoerd met hun eigen gebruikersidentificatie/wachtwoord.

  Deel daarom nooit een wachtwoord mee aan anderen (ook niet aan het lijnmanagement, systeembeheerders of collega's, ...) en scherm het wachtwoord af van onrechtmatig gebruik: wachtwoorden zijn persoonlijk en vertrouwelijk.

  Elk personeelslid is verantwoordelijk voor veiligheid, en het lijnmanagement heeft bovendien een voorbeeldrol. Het lijnmanagement zal dus niet vragen naar de wachtwoorden van de medewerkers. 

  Ook de ICT-dienstverlening zal niet vragen naar de wachtwoorden van de medewerkers.

  Praktische tips

  • Voor het verzekeren van de continuïteit van de dienstverlening adviseert het lijnmanagement veilige oplossingen te gebruiken zoals het werken met een beveiligde gedeelde schijf of document managementsysteem. Voor bepaalde applicaties zoals bijvoorbeeld prezi kan je ook werken met een account en wachtwoord voor je team of afdeling.

  • Log dus ook niet aan met het account van je collega’s.

  • Schrijf een wachtwoord nooit op.

  • Gebruik een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord bevat minimaal twaalf karakters en bestaat uit kleine letters, hoofdletters, cijfers en/of speciale tekens (bijvoorbeeld -,_,*).

  Meer informatie over het veilig gebruik van wachtwoorden vind je hier (enkel toegankelijk voor personeelsleden van de Vlaamse overheid). Je vindt er ook meer richtlijnen met betrekking tot het wachtwoordenbeleid en de toegangscontrole.