chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Leiderschapscoaches

  Maatregelen coronavirus

  Je kunt tijdens de coronacrisis beroep doen op een e-coach voor leidinggevenden. Lees meer in het aanmeldingsformulier. Een overzicht van alle richtlijnen voor leidinggevenden vind je op de webpagina 'coronavirus'.

  Wil je als starter groeien in je nieuwe rol als leidinggevende? Sta je als ervaren leidinggevende voor een strategische uitdaging? Of start je een optimalisatie- of verandertraject op in je agentschap? Dan kun je een beroep doen op een interne leiderschapscoach van de Vlaamse overheid.

  Voor wie?

  • Je bent leidinggevende bij de Vlaamse overheid.
  • Of je hebt een strategisch belangrijke functie (bijvoorbeeld HR-businesspartner).

  Goed om weten: naast een leiderschapscoach kun je als leidinggevende ook gebruik maken van andere ontwikkelingsinitiatieven of aan je HR-verantwoordelijke vragen om een leiderschapstraject op te zetten.

  Wat is een leiderschapscoach?

  Je kunt binnen de Vlaamse overheid terecht bij een netwerk van interne gecertificeerde coaches. Zij leren je groeien in je rol als leidinggevende.

  Verloop coachingstraject

  Je kunt samen met je coach 1 van de 4 soorten coachingstrajecten doorlopen.

  Infosessie

  Heb je interesse, maar ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan deel aan een infosessie

  Hoe aanvragen?

  Heb je nood aan ondersteuning in je leidinggevende rol binnen de Vlaamse overheid? Dan kun je een coach aanvragen.

  Goed om weten:

  • 1

   Meld je aan

   Er zijn 2 mogelijkheden om je aan te melden:

   • Je contacteert je HR-businesspartner of je leidinggevende en bekijkt samen of coaching een goede optie is. Je HR-businesspartner geeft daarna je gegevens door aan de coördinatie van het netwerk interne coaches.
   • Je schrijft je in via het inschrijvingsformulier. De coördinatie van het netwerk interne coaches zoekt vervolgens een geschikte coach.
  • 2

   Plan een intakegesprek

   Je ontvangt een e-mail met de gegevens van je coach. Vervolgens contacteer je je coach voor een 1ste gesprek. Tijdens dit intakegesprek vertelt je coach wat je van het coachingstraject kunt verwachten.

  • 3

   Geef je akkoord

   Na het intakegesprek beslis je om het coachingstraject al dan niet verder te zetten. Als je voelt dat het niet ‘klikt’ met je coach, dan kun je dit melden aan de coördinatie van het netwerk interne coaches. Er wordt dan een nieuwe coach gezocht.

  • 4

   Start coaching

   Het coachingstraject bestaat uit 6 à 8 gesprekken van anderhalf uur. Die gesprekken gaan door op het kantoor van de coach, tenzij anders afgesproken.

   Wil je meer weten? Bekijk de webpagina over het verloop van een coachingstraject.

  • 5

   Evalueer je coachingstraject

   Na het coachingstraject ontvang je een link naar een online evaluatieformulier. Vul dit in. Zo krijgen je coach en AgO feedback over je ervaring en tevredenheid.

  Cijfers leiderschapscoaching

  Informatie over het aantal coaches, het aantal coachtrajecten en het aantal personen die sinds 2013 gecoacht werden door een interne coach van de Vlaamse overheid.

  Informatie voor interne coaches

  Om je expertise en vaardigheden als interne coach te ontwikkelen, biedt de Vlaamse overheid opleidingen en documentatiemateriaal aan.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Contacteer Pieter Vissers (coördinator pool leiderschapscoaches) van het Agentschap Overheidspersoneel: coaching@vlaanderen.be