chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Erasmus voor ambtenaren

  Oproep Erasmus voor ambtenaren 2018: deadline 20 november 2017

  Met het programma ‘Erasmus voor ambtenaren’ organiseert de Europese Commissie drie keer per jaar een 10-daagse, intensieve kennismaking met alle EU-instellingen voor ambtenaren met minstens 6 maanden en maximaal 5 jaar ervaring bij hun lokale, regionale of nationale overheid. Bovendien krijgen de deelnemers de kans om enkele dagen mee te werken binnen een dienst van de Europese Commissie naar hun keuze (‘job-shadowing’). De Europese Commissie neemt de verblijfs- en reiskosten voor haar rekening, maar vraagt wel dat de deelnemers werken bij een dienst die zich ontfermt over EU-dossiers en dat ze voldoende kennis hebben van het Engels, Frans of Duits. Personen die in het verleden reeds voor één van de EU-instellingen hebben gewerkt of er een stage hebben gelopen, kunnen niet deelnemen.

  In 2018 zijn er voor België 4 plaatsen, wat betekent dat er voor Vlaanderen slechts 1 plaats is. De Vlaamse kandidaat kan deelnemen aan een van volgende sessies:

  • 6 tot 16 maart 2018;
  • 5 tot 15 juni 2018;
  • 16 tot 26 oktober 2018.

  Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 20 november 2017 bij soia@iv.vlaanderen.be en moeten volgende documenten bevatten:

  • ingevuld specifiek Europass CV ;
  • extra motivering (in het Nederlands):
   • omschrijf in 10 regels de afdeling/dienst/team waarbinnen u werkt en het verband van die afdeling/dienst/team met de werking van de EU;
   • omschrijf in 10 regels uw takenpakket en het verband van dat takenpakket met de EU (hoeveel tijd besteedt u aan EU-dossiers, zetelt u in een Europese werkgroep, neemt u deel aan een Europees project);
   • deel mee aan welke sessie in 2018 u graag wil deelnemen.
  Een must voor ambtenaren die hun eerste stappen zetten in Europese zaken
  Jelle Reynaert (OV)
  Een onvergetelijke ervaring
  Katrien Van Meerbeeck (MOW)