chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Getuigenis Pascale De Meyer

  Pascale De Meyer, management assistant bij het Agentschap voor Binnenlands Bestuur in Oost-Vlaanderen, volgde de loopbaansessie die door het Agentschap Overheidspersoneel werd aangeboden.

  Wat was voor jou de aanleiding om loopbaanbegeleiding te overwegen?

  Op een gegeven moment had ik het gevoel niet echt op mijn plek te zitten in mijn toenmalige job als dossierbehandelaar. In die periode gaf AgO infosessies in elke provincie over hun loopbaan-begeleidingsaanbod. Dat is al een aantal jaren geleden. Ik heb dan een afspraak gemaakt bij AgO.

  Hoe ging die loopbaanbegeleiding in zijn werk?

  Het was een individuele begeleiding door een consulent, gespreid over een viertal sessies. Aan de hand van een werkboek (het loopbaanwerkboek) moest ik allerlei vragen beantwoorden en oefeningen maken. Op die manier werd ik gestimuleerd om over mijn situatie na te denken.

  Wat was het effect?

  Ik kreeg inzicht in waar ik op moest letten bij een job, uitgaande van mijn eigen verwachtingen. Voordien had ik nooit zo stilgestaan bij wat ik wilde of wenste. Dat inzicht hielp mij wel om een gefundeerde keuze te maken over wat een job zeker moet bevatten voor mij. Er kwam uit dat ik nood heb aan variatie en mijn creativiteit moet kunnen gebruiken. Dat kwam in mijn job als dossierbehandelaar te weinig aan bod. 

  Heb je concrete stappen gezet?

  Ik heb gekeken wat de mogelijkheden waren binnen mijn eigen organisatie. Toen bleek dat de opties daar eerder beperkt waren, wist ik dat ik verder moest gaan kijken. Na een tijdje heeft de situatie zichzelf opgelost door een aantal interne verschuivingen, waardoor ik toch op het afdelingssecretariaat kon gaan werken.

  Wat voor effect had die switch?

  Ik voelde me een stuk beter op mijn werk. Ik kon nu afwisselende dingen doen, doen waar ik ervaring in had en mijn ervaring ook gebruiken. Later werd me zelfs gevraagd de leiding te nemen over het secretariaat. Ik had daar niet meteen aan gedacht, maar zag er meteen weer een nieuwe uitdaging in. Nadien heb ik verdere opleidingen gevolgd en boeken gelezen die mij in mijn nieuwe functie konden helpen en het boeide me uiteindelijk wel. Door een interne reorganisatie kwam hier helaas een einde aan.

  Zou je het aanbevelen loopbaanbegeleiding te volgen?

  Ja zeker. Ik was eerder al bij mijn leidinggevende gaan aankloppen, maar er kwam geen oplossing uit de bus. Ik heb me niet van mijn stuk laten brengen. Ik onthoud dat je, als je iets wil, zelf stappen moet zetten. Iemand anders gaat voor jou geen oplossing aanbrengen.

  Wat ik ook nog wil meegeven, is dat je nooit moet wanhopen. Niets is voor eeuwig, of het nu goed of slecht loopt. Je moet altijd proberen het beste te maken van elke situatie.