chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mobiliteit

  Talent flexibel inzetten

  Mobiliteit wint steeds meer aan belang bij de Vlaamse overheid. Uit een eerdere Personeelspeiling bleek dat 35% van de personeelsleden binnen de 5 jaar graag wil veranderen van job. Ook in het kader van besparingen en de kerntakenplannen wordt interne mobiliteit steeds belangrijker.

  Om je loopbaan als personeelslid in handen te nemen, beschikt de Vlaamse overheid over een ruim aanbod aan instrumenten en dienstverlening. Ook voor HR-professionals en leidinggevenden zijn er tools.

  De Vlaamse overheid wil als organisatie werk maken van een positief verhaal rond mobiliteit en samen een dienstverlening en visie daarrond uitbouwen. Een verhaal waarbij medewerkers hun loopbaan in handen nemen en zelf ook op zoek gaan naar nieuwe tijdelijke of permanente uitdagingen, dit gesteund door hun leidinggevenden.

  Het project mobiliteit en de diverse subprojecten streven er naar om de visie op mobiliteit verder uit te dragen en mobiliteit verder te stimuleren. 

  Lees meer over het project en de visie rond mobiliteit

  Een nieuwe uitdaging bij de Vlaamse overheid

  De Vlaamse overheid hecht veel belang aan de ontwikkeling van je loopbaan. Ook je loopbaan intern vormgeven hoort daarbij.

  Lees meer over de mogelijkheden

  Bekijk de openstaande interne vacatures

  Tijdelijk ervaring opdoen

  Binnen de Vlaamse overheid tijdelijk je talenten inzetten? Dat kan. Vind via Radar een opdracht die bij je past. Ook tijdelijk internationale ervaring opdoen, kan!

  Meer over tijdelijke mobiliteit en Radar

  Meer over tijdelijke internationale mobiliteit

  Even het carrièrenoorden kwijt?

  Om meer zicht te krijgen op wat je belangrijk vindt in een job en welke loopbaanmogelijkheden er zijn, kunnen de loopbaanrouteplanner of het digitale loopbaancentrum interessante tools zijn. Maar ook verschillende partners kunnen raad brengen.

  Kan je om persoonlijke, medische of organisatorische redenen je huidige job niet meer uitoefenen of krijg je via andere loopbaanmogelijkheden moeilijk toegang tot de interne arbeidsmarkt? Dan kan herplaatsing aangewezen zijn. 

  Ga je na een langdurige afwezigheid terug aan de slag? Dan is re-integratie belangijk.

  Lees meer

  Tools voor HR-professionals en leidinggevenden

  De Vlaamse overheid ondersteunt HR-professionals en leidinggevenden om personeelsleden te helpen bij loopbaanvraagstukken.

  Lees meer

  Meer informatie

  Nadenken over je loopbaan is geen eenvoudige opdracht. Spreek erover met mensen uit je omgeving zoals je leidinggevende, HR-verantwoordelijke, je collega's, .... Maar ook je familie en vrienden kunnen een klankbord zijn.

  Daarnaast kan je ook een beroep doen op gespecialiseerde diensten, denk maar aan de externe loopbaancentra. Lees meer over loopbaanbegeleiding op de website van de VDAB.

  Tijdens het Zin? –Ja! Netwerk van 14 juni 2017 formuleerden de deelnemers hun loopbaanvragen. De vragen en antwoorden kan je in dit document terugvinden. Misschien vind je hier al jouw vraag (met antwoord!) terug?

  Blijf je toch nog met een aantal vragen zitten, dan kan je deze stellen via personeelsmobiliteit@vlaanderen.be