chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ontdek je talent: wat kan ik?

  Het Talentenwerkboek helpt je om je sterktes en zwaktes in kaart te brengen. Door te werken vanuit je talent, focus je vooral op dingen waar je van nature goed in bent. Als je een taak uitvoert waarvoor je talent hebt, kost het je veel minder inspanning dan een andere taak. Een talent overstijgt dus het niveau van gewone vaardigheden en is net daardoor een sleutel naar succes.

  Zaken waar je goed in bent, kun je ook uitdrukken in competenties. Dat zijn bekwaamheden die zich uiten in gedrag. Enerzijds zijn er vaktechnische competenties, zoals kennis van talen, wetgeving, informaticatoepassingen, .... Anderzijds bestaan er gedragscompetenties, die aangeven hoe je een bepaalde functie invult. Voorbeelden daarvan zijn samenwerken, omgaan met stress, klantgerichtheid, .... Meer informatie over het gebruik van competenties binnen de Vlaamse overheid vind je in het Competentieboek.

  Een vragenlijst kan je helpen om je gedragscompetenties in kaart te brengen. Je kunt deze competenties opdelen in hoofdcompetenties (denken), hartcompetenties (gevoelsmatig) en beencompetenties (actiegericht). De competenties kun je ook indelen aan de hand van vijf sleutelvragen: hoe hanteer ik problemen? Hoe ga ik om met informatie? Hoe ga ik om met verandering? Hoe zet ik resultaten neer? Hoe stuur ik mezelf en/of anderen? 

  Mijn gedragscompetenties (vragenlijst)

  Het gaat hier om het gedrag dat je moet stellen om een job naar behoren uit te voeren. Het gaat niet om kennis, maar eerder om hoe je de job uitoefent of hoe jij je gedraagt binnen je job. Om je competenties in beeld te brengen, hebben we een eenvoudig vragenlijstje, een snapshot, ontwikkeld.

  Snapshot 'Mijn gedragscompetenties'