chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Oriënterende potentieelinschatting en coaching

  De uitbouw van een oriënterende potentieelinschatting voor top- en middenkader is een eerste vereiste voor een HR-kader voor top- en middenkader. Ook de expertise die er in de Vlaamse overheid bestaat rond coaching, is een stap naar een HR-kader.

  Oriënterende potentieelinschatting
  Coaching
  Verdere uitwerking HR-kader topambtenaren

  Oriënterende potentieelinschatting

  De oriënterende potentieelinschatting omvat een diepte-interview met de manager en is gericht op de veranderende vereisten die op middellange termijn nodig zullen zijn om de Vlaamse administratie gestalte te geven.

  Overheidsmanagers krijgen bij de oriënterende potentieelinschatting de kans om hun loopbaanambities mee te delen.

  Een externe instantie zal de oriënterende potentieelinschatting begeleiden. Voor de betrokken leidend ambtenaar wordt een profiel opgesteld dat de leidend ambtenaar beschrijft qua potentieel, bekwaamheid en motivatie om de toekomstige administratie mee gestalte te geven.

  De oriënterende potentieelinschatting leidt niet tot een einduitspraak of een beoordeling maar is enkel beschrijvend oriënterend voor de verdere loopbaan van de betrokken topambtenaar.

  naar boven

   Coaching

  Van een leidinggevende wordt verwacht dat ze leider, manager, ondernemer én coach zijn. Verschillende situaties vereisen verschillende klemtonen in rollen. Het coachproject binnen de Vlaamse overheid heeft als voornaamste doel het versterken van leiderschap binnen de Vlaamse overheid.

  Meer informatie: www.bestuurszaken.be/coaching

  naar boven

  Documenten

  Aanzet tot de uitbouw van een breder HR-kader voor top- en middenkader: oriënterende potentieelinschatting en coaching (VR/2011/2904/MED.0203)