chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Tools voor HR-professionals

  Intern aanbod 

  Aan de hand van praktische instrumenten ondersteunt de Vlaamse overheid HR-professionals om personeelsleden te helpen met hun loopbaanvragen.

  In het ontwikkelatelier van het Agentschap voor Overheidspersoneel kun je terecht met concrete vragen rond materiaal en kun je een kijkje nemen in de instrumenten.

  Praktische instrumenten

  Je kunt ook heel concreet aan de slag gaan.

  • Je kunt leidinggevenden stimuleren om loopbaangesprekken/perspectiefgesprekken te houden met hun medewerkers. In een gesprek wordt dan gepolst naar de ambities en de interesses van de medewerkers. Zo worden ze aangezet om hier even bij stil te staan en concrete plannen te maken voor de toekomst. Wil je een toelichting binnen welke filosofie deze gesprekken passen, hoe ze verlopen en welke de tastbare resultaten zijn, bekijk dan deze presentatie. Als leidinggevenden een verslag willen opmaken van deze gesprekken, kunnen ze dit sjabloon gebruiken.
  • Als personeelsleden in een loopbaangesprek/perspectiefgesprek aangeven dat ze extra kennis, ervaring en vaardigheden nodig hebben om hun loopbaandoel te bereiken, dan kan dit in een individueel ontwikkelplan opgenomen worden.
  • Als het duidelijk is voor het personeelslid welke zijn/haar loopbaanwensen zijn, dan is het tijd om concrete stappen te bepalen om deze loopbaandroom na te streven. Een sjabloom voor een actieplan in kader van loopbaanontwikkeling kan helpen om deze stappen in kaart te brengen.
  • Als het niet zo simpel is om te bepalen wat een personeelslid motiveert en welke zijn of haar drijfveren zijn, dan kun je op zoek gaan naar andere instrumenten die gebruikt worden bij talent screening. 

  Extern aanbod

  Als HR-professional vind je ook inspiratie op volgende externe webpagina over loopbaanbegeleiding: www.expeditieloopbaan.be.