chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Tools voor HR-professionals en leidinggevenden

  De Vlaamse overheid ondersteunt HR-specialist en leidinggevenden om personeelsleden te helpen bij loopbaanvraagstukken. Op deze webpagina vind je alle informatie relevant voor de HR-specialist en leidinggevende.

  Herplaatsing

  Soms past een medewerker niet meer binnen de organisatiecontext, bijvoorbeeld door een reorganisatie of een verregaande wijziging van het functieprofiel. Het gebeurt ook dat een werknemer zijn job niet (goed) meer kan uitoefenen omwille van persoonlijke of functionele redenen.

  Om elk talent optimaal te benutten, helpt de trajectbegeleider van het team Mobiliteit bij de zoektocht van een medewerker naar een nieuwe, passende job binnen de eigen organisatie. Het uiteindelijke doel blijft immers de juiste persoon op de juiste plaats.

  Als agentschap of departement van de Vlaamse overheid kan je gebruikmaken van de herplaatsingsdienst van het Agentschap Overheidspersoneel. 

  Lees meer op de webpagina herplaatsing - informatie voor leidinggevenden.

  Re-integratie

  Zijn je ervaren medewerkers een tijdje buiten strijd geweest door een ziekte of arbeidsongeval? Dan is voor hen de drempel vaak groot om terug te keren. Kijk hier wat je voor hen kan doen als leidinggevende bij de Vlaamse overheid om de re-integratie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

  Lees meer op de webpagina re-integratie.

  Outplacement

  Soms kan het zijn dat de afstand tot de werkvloer helemaal onoverbrugbaar is geworden. Toch kan je als leidinggevende zorgen voor de begeleiding van medewerkers die hun job verliezen, dit in groep of individueel, en hen zo helpen zoeken naar een nieuwe betrekking die bij hun talenten past, binnen of buiten de Vlaamse overheid.

  Lees meer op de webpagina Outplacement - informatie voor leidinggevenden.

  Omgaan met tijdelijke personeelsbehoeften

  Voor 1 mei 2015 werd bij tijdelijke personeelsbehoeften een beroep gedaan op Jobpunt Vlaanderen om op korte termijn via uitzendarbeid deze nood op te lossen. Op dit moment is het juridisch niet mogelijk om via uitzendarbeid personeelsleden aan te werven. De mogelijkheden om deze dienstverlening vorm te geven worden verkend met aandacht voor de waarde die de Vlaamse overheid hecht aan intern potentieel. Tot dan worden ervaringsstages gehanteerd om met tijdelijke personeelsbehoeften om te gaan.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Contacteer de dienst Mobiliteit.