chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat is het Loopbaancentrum?

  Waarom biedt de Vlaamse overheid een Loopbaancentrum aan?

  Om efficiënt en effectief te zijn, heeft de Vlaamse overheid op elk moment nood aan de juiste mensen op de juiste plaats. Ze wil deze personeelsleden niet enkel kunnen aantrekken, maar ook kunnen behouden.

  Dat houdt in dat de Vlaamse overheid duurzaam moet omgaan met haar personeelsleden. Daarom geeft de Vlaamse overheid medewerkers de kans om zich te ontwikkelen. Er wordt alsmaar vaker gekozen voor flexibilisering, differentiatie, inzetbaarheid, meer met minder… Als medewerker is het dan ook belangrijk om na te denken over de eigen loopbaan op lange termijn zodat hij/zij hier een actieve rol in kan spelen. 

  Wat is het Loopbaancentrum?

  Het Loopbaancentrum van de Vlaamse overheid brengt alle informatie over loopbaanontwikkeling samen.

  Het Loopbaancentrum is voornamelijk gericht op de medewerkers. De informatie biedt hen een beter zicht op de eigen sterktes en ambities. Zo kunnen medewerkers beter inschatten of ze hun huidige job anders willen invullen of willen uitkijken naar een andere job, binnen of buiten de Vlaamse overheid.

  Loopbaanontwikkeling hoeft geen continu proces te zijn. Op bepaalde momenten kan een medewerker intens zoeken naar iets nieuws. Op andere momenten wil de medewerker de werksituatie gewoon behouden zoals ze is. Medewerkers houden zelf het stuur in handen. Informatie over loopbaanontwikkeling geeft hen inzicht in hun persoonlijke behoeften en professionele verwachtingen. Daarnaast is het zeker nuttig dat ze hun verwachtingen bespreken met hun leidinggevende. De leidinggevende kan immers belangrijke opportuniteiten zien voor medewerkers.

  Het Loopbaancentrum voorziet daarnaast in een apart luik voor HR-professionals, dat instrumenten voor talentmanagement, de PLOEG-cyclus, ... bevat.