chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Werkverblijf aan buitenlandkantoren

  “Werk eens in het buitenland voor de Vlaamse overheid”

  Interesse om internationale ervaring op te doen? Stel je dan kandidaat voor een werkverblijf aan een buitenlandkantoor. Het beleidsdomein Internationaal Vlaanderen beschikt over een hele reeks kantoren in het buitenland. Via het programma wordt een financiële ondersteuning geboden aan medewerkers van de Vlaamse overheid om voor een periode van in principe één maand te werken vanuit één van die buitenlandkantoren. Zo kun je op een intensieve manier werken aan een gezamenlijk dossier met de bevoegde administratie(s) in een buurland. Of je kunt ter voorbereiding van een nieuw decreet of concreet project kijken naar goede praktijken in andere landen. Het is ook mogelijk om een reeks contacten te leggen of dossiers te bespreken met multilaterale organisaties. Verder is het ook de bedoeling mee te draaien in de werking van het betrokken buitenlandkantoor waardoor je meer inzicht kan verwerven in de werking van Vlaanderens internationale vertegenwoordigingen.

  Het programma vond voor het eerst plaats in 2013 en kende een succesvol vervolg in 2014. In 2015 zal er geen programma plaatsvinden. In december zal hier meer informatie verschijnen rond een eventuele nieuwe editie in 2016. 

  De ervaringen van Leontien Demeyere (DDAR) en Hans van der Linden (Kunsten en Erfgoed)

  Met het pilootprogramma in 2013 trokken onder meer Leontien Demeyere (afdeling Communicatie bij het Departement DAR) en Hans van der Linden (Kunsten en Erfgoed - CJSM) voor een maand naar een buitenlandkantoor. Leontien kon bij het FIT-kantoor in Edingburgh terecht om het Schotse internationale promotiebeleid te onderzoeken. Hier kun je haar getuigenis lezen. Hans ging aan de slag in Berlijn aan het DiV-kantoor om er tal van nuttige contacten te leggen in de cultuur-efgoedsector. Voor meer informatie over zijn ervaring kan je zijn blog lezen. Hier kun je ook zijn getuigenis lezen aan de hand van enkele vraagjes.

  Hopelijk kunnen hun ervaringen je inspireren om ook een relevant dossier aan een buitenlandkantoor uit te werken.

  Een internationale ervaring is goed voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je leert je plan trekken en assertief te zijn.
  Leontien Demeyere (DAR)
  Een blik over de eigen muren is bijzonder zinvol
  Hans van der Linden (Kunsten en Erfgoed)

  Meer informatie

  • Je vindt in de leidraad  meer gedetailleerde informatie over het programma (procedure, financiële ondersteuning, ...)
  • Specifieke informatie over een bepaald buitenlandkantoor (beschikbaarheid, suggesties inzake werkzaamheden, ...) vind je hier .
  • Met dit  inschrijvingsformulier  konden geintresseerden hun kandidatuur indienen voor het programma voor 2014.