chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  10 november 2011: Maatwerkbijeenkomst Vlaams-Brabant en Brussel

  Maatwerk 2011

  Ruim 60 HR-medewerkers en leidinggevenden van de Vlaamse overheid kwamen op 10 november bijeen in Brussel om uit te zoeken hoe ze meer medewerkers met een handicap of chronische ziekte kunnen aantrekken. Dit initiatief van de dienst Diversiteitsbeleid was geen klassieke studiedag, maar een interactieve maatwerkbijeenkomst met wisselende gesprekskringen. 

  Terwijl het diversiteitsbeleid voor de andere kansengroepen vruchten afwerpt, telde de Vlaamse overheid eind 2010 nog altijd maar 1,2 % medewerkers met een handicap of chronische ziekte. “Nogal wat leidinggevenden weten niet hoe ze met handicap op de werkvloer moeten omgaan. Ze aarzelen dus om uit die kansengroep aan te werven,” zegt Ingrid Pelssers, de Vlaamse emancipatieambtenaar. “Tegelijk zeggen heel wat HR-collega’s me dat ze moeilijk kandidaten met een handicap vinden. Een bijkomend probleem is dat het merendeel van hen kortgeschoold zijn.”

  Aangezien een generieke HR-aanpak niet volstaat, kiest de Vlaamse overheid voor meer maatwerk. De personeelsdiensten kunnen zelf actief op zoek gaan naar talent met een handicap of chronische ziekte, bijvoorbeeld via voorbehouden betrekkingen, jobcoaching en stages. Daarbij kunnen ze rekenen op de hulp van verscheidene toeleidersorganisaties, die mensen met een arbeidshandicap begeleiden naar een baan. Ook zij waren aanwezig op de maatwerkbijeenkomst.

   

   Maatwerkbijeenkomst  

  Maatwerkbijeenkomst Maatwerkbijeenkomst

  Maatwerkbijeenkomst Maatwerkbijeenkomst