chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Certificering van selectoren

  De omzendbrief kwaliteitscriteria voor selecties en selectoren lijst bepalingen op waar selectoren aan moeten voldoen om een objectieve selectie te waarborgen. Wanneer AgO selector is en de werving door een selectieverantwoordelijke wordt opgenomen die niet tot de dienst Rekrutering en Selectie behoort, is AgO nog steeds eindverantwoordelijke.

  Wie dus als selectieverantwoordelijke zelf graag procedures wil uitvoeren waarvoor AgO verplichte selector is, kan zich kandidaat stellen voor de certificering van selectoren. Meer concreet gaat het dan om het begeleiden van bevorderingsprocedures binnen het niveau, bevorderingsprocedures naar een hoger niveau en statutariseringen via pragmatische aanpak.

  Hoe verloopt de certificering en hoe kan je je kandidaat stellen?

  Om deel te nemen aan de procedure, vul je het portfolio  in waarin je meer informatie geeft over door jou gevolgde opleidingen en je ervaring als selectieverantwoordelijke.

  Bezorg het ingevulde portfolio vervolgens aan Stephanie De Wulf, directeur dienst Rekrutering en Selectie.

  Je portfolio wordt gescreend op basis van gevolgde opleidingen en tijdsbesteding. Is deze screening positief, dan word je uitgenodigd voor een screening van je vaardigheden door een extern kantoor. 

  Meer informatie over de procedure