chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Maatwerkbijeenkomsten

  Wil jouw entiteit werkzoekenden uit de kansengroepen beter leren kennen? En wil je graag netwerken met toeleidersorganisaties die mensen met een handicap, chronische ziekte of migratieachtergrond helpen bij de zoektocht naar een job? Dan kan je entiteit een maatwerkbijeenkomst organiseren. De dienst Diversiteitsbeleid zorgt voor inhoudelijke ondersteuning.

  Maatwerkbijeenkomsten zijn niet bedoeld om specifieke vacatures in te vullen, maar wel om mogelijke partners met elkaar in contact te brengen. De toeleidersorganisaties en/of werkzoekenden zitten samen met de entiteit rond de tafel om elkaar te informeren over de noden en het aanbod. Zo werkt de Vlaamse overheid aan een vlottere instroom van personeelsleden uit de kansengroepen.

  Maatwerkbijeenkomst Brussel Maatwerkbijeenkomst Brussel

  Maatwerkbijeenkomsten organiseren

  De dienst Diversiteitsbeleid moedigt de beleidsdomeinen en de entiteiten van de Vlaamse overheid aan om maatwerkbijeenkomsten te organiseren. De dienst biedt hen inhoudelijke ondersteuning aan. Maatwerkbijeenkomsten worden bij voorkeur regionaal georganiseerd. Mensen uit de kansengroepen zijn vaak minder mobiel en zoeken liefst werk in eigen streek.

  Succesvol maatwerk: een voorbeeld

  Met de hulp van een toeleidersorganisatie, Jobcentrum West-Vlaanderen, kon bij het Vlaams Energieagentschap een jonge collega met autisme aan de slag. In volgend videoverslag vertellen alle betrokkenen hoe ze het aangepakt hebben. 

  Transcript

  Dienstverlening

  De dienst Diversiteitsbeleid biedt inhoudelijke ondersteuning aan entiteiten die maatwerkbijeenkomsten willen organiseren.

  Contact: Recep Bas, recep.bas@kb.vlaanderen.be, tel. 0491 96 60 36