chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wil je verlof aanvragen of je loonbrief raadplegen? Dan kun je hiervoor Vlimpers gebruiken. Dit is het online HR Management-systeem binnen de Vlaamse overheid.

  Wat is Vlimpers

  Vlimpers is het online HR Management-systeem binnen de Vlaamse overheid dat wordt gebruikt voor het beheer van personeelsgegevens, functiegegevens en afwezigheden. Vlimpers is ook de basis voor de loonberekening. 

  Goed om te weten: je kunt Vlimpers zowel op je computer als op je mobiel apparaat gebruiken.

  Wat kun je doen in Vlimpers?

  Vlimpers heeft een uitgebreide 'Selfservicemodule' die op basis van je rol toont wat je kunt doen in het systeem.

  • Als personeelslid kun je verlof en telewerk aanvragen. Of zelf je persoonsgegevens en bepaalde functiegegevens aanpassen. Ook documenten opvragen behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je je loonfiches of fiscale fiches raadplegen in Vlimpers.
  • Als leidinggevende kun je onder meer via een werklijst de verlofaanvragen van je medewerkers goedkeuren. Je kunt een overzicht van de afwezigheden voor je team raadplegen via de teamkalender. Of een rapport oproepen van de geldelijke loopbaan van een medewerker.
  • Als HR-verantwoordelijke kun je in Vlimpers het dossierbeheer voor de medewerkers van je entiteit mee opvolgen.

  Aan de slag met Vlimpers

  Om Vlimpers optimaal te kunnen ervaren, moet je over de nieuwste versie van je internetbrowser beschikken. Bij oudere versies zullen schermen er misschien anders uitzien of zullen bepaalde functionaliteiten niet werken. Bij zeer oude browsers wordt surfen zelfs onveilig.

  Hoe werk ik mijn internetbrowser bij?

  Kijk na bij de instellingen van je browser (via het pictogram met de drie puntjes of het tandwiel) welke versie je hebt. Heb je een verouderde versie? Doe dan snel een upgrade via het Software Center (snelkoppeling op je bureaublad).

  Voor smartphones en tablets zorg je er best voor dat je over de meest recente software-update beschikt.

  Welke internetbrowser gebruik je best om met Vlimpers te werken?

  Je surft best met de nieuwste versie van 1 van de volgende internetbrowsers: Microsoft Edge, Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari.

  Verwijder regelmatig je geschiedenis, cookies en gecachte afbeeldingen en bestanden voor een optimale werking. Dit doe je via de 'opties' van je browser.

  Goed om te weten: om met de Cognos-rapporteringstool te werken gebruik je best Edge Chromium, of de laatste versie van Google Chrome. Meer informatie vind je op de webpagina ‘Rapportering’.

  Over Vlimpers

  Vlimpers vernieuwt

  Zowel de regelgeving als de techniek staan niet stil. Ook de verbetering van de dienstverlening staat centraal. Vlimpers wordt hierdoor doorlopend aangepast en vernieuwd. Dit gebeurt via:

  • hotfixes’: dringende aanpassingen, bijvoorbeeld voor het oplossen van systeemfouten
  • releases’: periodieke aanpassingen, bijvoorbeeld naar aanleiding van wijzigingen in de regelgeving
  • upgrades’: vernieuwing van de systeemversie, om de techniek up to date te houden

  Je privacy

  Het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) hecht veel belang aan de bescherming van je privacy en de verwerking van je gegevens. Raadpleeg de privacyverklaring van Vlimpers voor alle afspraken.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?