chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mijn profiel

  Ben je als personeelslid binnen de Vlaamse overheid op zoek naar een beknopt overzicht van je gegevens of die van je collega in Vlimpers? Wil je weten wie leidinggevende is binnen een team? Wil je je ervaring en expertise in de verf zetten en je loopbaanverwachtingen kenbaar maken? DIt kan via 'Mijn profiel' in Vlimpers. 

  Voor wie?

  • Je bent statutair of contractueel personeelslid bij de Vlaamse overheid. 
  • Je departement of agentschap maakt gebruik van Vlimpers. 

  'Mijn profiel' van Vlimpers

  Als gebruiker van Vlimpers heb je een profiel in Vlimpers. Dit bestaat uit:

  • Info: een aantal basisgegevens (je team, de hiërarchische structuur waarin je werkt, je functietitel als deze door je organisatie werd ingevoerd). Deze gegevens worden automatisch voor jou opgeladen en zijn zichtbaar voor elke medewerker van de Vlaamse overheid.
  • Cv: je kunt in dit onderdeel informatie kwijt over je studies, werkervaring, behaalde certificaten, bijkomende rollen die je opneemt, vaardigheden en talenten.
   • Enkel jij kunt deze gegevens invullen en bewerken, met uitzondering van de officiële certificaten die je behaalde tijdens opleidingen of die belangrijk zijn voor het vervullen van je functie of voor je rol. Deze worden voor jou ingevuld.
   • Je beslist zelf wat je wilt delen met anderen en wat je in de verf wilt zetten. Alle informatie op het tabblad cv is zichtbaar voor iedereen in je eigen departement of agentschap. 
  • Feedback: hier kun je digitaal feedback vragen of geven aan een collega. Je bepaalt zelf waarover je feedback wilt vragen of geven en het is enkel zichtbaar voor jezelf. De feedback is beperkt tot scores en gesloten antwoorden. Raadpleeg de snelstartkaart ‘Feedback vragen en geven’
  • Loopbaanvoorkeuren: werkt je organisatie met de module Loopbaan van Vlimpers? Dan kun je hier kenbaar maken hoe je je verdere loopbaan ziet evolueren.
   • Enkel jij kunt informatie invullen en bewerken.
   • Je beslist zelf wat je wilt delen. Deze gegevens zijn enkel zichtbaar voor je leidinggevenden (ook indirecte leidinggevenden) en de HR-verantwoordelijke(n) van je organisatie.

  Goed om weten: je vindt 'Mijn profiel' terug in Vlimpers > ‘Mijn gegevens’ > 'Mijn profiel'.

  Hoe zoek je het profiel van een collega binnen je organisatie op?

  Wil je informatie zien over een collega, wil je weten in welk team een collega werkt, welke ervaring of talenten iemand heeft? Dan kan je de collega opzoeken via de zoekfunctie (het vergrootglas).

  Hoe voeg je een foto toe aan je profiel?

  Open het hamburgermenu (drie liggende streepjes, rechtsboven op je scherm) en klik op ‘Mijn account’. Je komt terecht op de pagina 'Voorkeuren'. Ga met je muis over de afbeelding links naast je naam en er verschijnt een pijltje in de hoek rechtsboven. Klik op het pijltje en dan op 'Wijzigen'. Je krijgt een pop-up venster waarmee je een bestand kunt kiezen op je pc. Klik op 'Uploaden' en de foto verschijnt in het venster. Je kunt de foto nog bijsnijden. Klik op 'Opslaan' als je klaar bent.

  Informatie voor leidinggevenden

  Als leidinggevende kun je de volledige profielgegevens van je medewerkers raadplegen. Maakt je organisatie gebruik van de module Loopbaan, dan kun je ook de loopbaanvoorkeuren van de personeelsleden binnen je team raadplegen. Deze informatie is eveneens zichtbaar voor jouw leidinggevende(n).

  Informatie voor HR

  Als HR-verantwoordelijke kun je volledige profielgegevens van personeelsleden binnen je organisatie raadplegen.

  Hoe aan de slag met de profielgegevens?
  • Je kunt het rapport ‘sectiedetails CV’ en 'rapporten over CV' gebruiken om een overzicht te bekomen van een sectie van het cv voor je gehele departement of agentschap. 
  • Je kunt als vormingsbeheerder de sectie 'Certificaten - officieel' bewerken via het cv van het personeelslid. Zoek op naam via het vergrootglas rechtsboven en pas de velden aan in de sectie ‘Certificaten – officieel’. Je kunt enkel deze sectie van het cv bewerken. 
   Opgelet: je bewerkt hierbij dus rechtstreeks gegevens van een personeelslid in je agentschap of departement. Als vormingsbeheerder kun je de cv’s van alle personeelsleden bewerken omdat sommige vormingsbeheerders voor het gehele beleidsdomein werken. Doe dit enkel binnen de afspraken die er gemaakt zijn rond dienstverlening inzake vorming.

  Gebruikt je organisatie de module, dan kun je ook op loopbaanvoorkeuren rapporteren. Lees meer op de webpagina over de module Loopbaan.  

  Hoe certificaten toevoegen in bulk?

  Officiële certificaten toevoegen: procedure voor Vlimpers-klanten.

  Goed om weten: officiële certificaten zijn certificaten die behaald zijn tijdens opleidingen in de werkcontext of die belangrijk zijn voor het vervullen van de functie of rol van medewerkers (voorbeeld: vaktechnische certificaten BA-4). 

  1. Bezorg het sjabloon aan AgO
   Je kunt als entiteit maandelijks uiterlijk op de laatste dag van de maand certificaten in bulk overmaken via het Vlimpers-contactformulier (technisch probleem > Vlimpers leren). Je gebruikt hiervoor het sjabloon voor opladen certificaten.
  2. Opladen van certificaten door AgO
   AgO laadt in bulk een week na ontvangst de certificaten op in Vlimpers. Je vindt de gegevens terug op het cv van de betrokken medewerkers in Vlimpers.

  Hoe bewijsstukken bij certificaten toevoegen?

  Wil je fysieke bewijsstukken van certificaten toevoegen aan het e-dossier? Dan vraag je dit via het Vlimpers-contactformulier.

  Opgelet: je kunt certificaten van medewerkers aanpassen of verwijderen op het profiel van het personeelslid. 

  Contact

  Meer informatie of een vraag?