chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlimpershandleiding: Toevoegen vaste inkomsten

  Met deze handleiding kan je vaste inkomsten toevoegen aan een personeelsdossier.

  Vlimpersscherm 1: Vaste inkomsten

  Ga naar Personeelsbeheer > Informatie vergoedingen (NLD) > Inkomsten en inhoudingen toew. > Vaste inkomsten

  Vaste inkomsten kan men voor een langere periode (meerdere maanden, meerdere jaren, onbeperkt) invoeren. Het gaat hier bijvoorbeeld om haard- en standplaatstoelage, eindejaarstoelage, vakantiegeld, ploegentoelage, luchthaventoelage, woon-werkverkeer.

  1: 'Plusteken'

  • Om meerdere inkomstencodes toe te voegen, klik op ‘Plusteken’ in de blok Details aanvullend salaris.

  2: <Inkomstencode>

  • Selecteer de juiste <Inkomstencode>. Voor een overzicht welke looncodes aan welke statuten moeten toegekend worden, ga naar Vlimpers Document: Looncodes.

  3: <Ingangsdatum>

  • De <Ingangsdatum> is gelijk aan de datum van wanneer de looncode van toepassing is. Bijvoorbeeld bij een indiensttreding is deze datum gelijk aan de dag van de indiensttreding.

  4: <Einddatum inkomsten>

  • De <Einddatum inkomsten> zal automatisch ingevuld worden met 31/12/3999, men kan deze einddatum overschrijven met de werkelijke einddatum.
  Opgelet

  Bij een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur overschrijft men de einddatum 31/12/3999 niet, de einddatum zal automatisch worden aangepast zodra men een functierij uitdienst aanmaakt met betaalgroep NVT.

  5: <Bedrag>

  • Vul het <Bedrag> van de toelage in. Bij sommige inkomstencodes wordt het bedrag automatisch berekend door de loonmotor zoals salaris, vakantiegeld, eindejaarstoelage. Bij sommige inkomstencodes moet er geen bedrag ingevoerd worden omdat deze een standaardparameter heeft bv. projectleiders-, permanentie of STCW-toelage.

  6: VO Vaste Inkomsten 

  • Als men VO Vaste Inkomsten aanklikt zullen de parameters automatisch aangepast worden afhankelijk van de ingevoerde looncode. Hier kunt u een parameter of extra informatie invoeren. Voer de juiste parameters in. Enkel de parameters die voorzien werden in de setup kunnen ingevuld worden, die worden dan naar de loonmotor gestuurd. Indien men toch een andere parameter invoert, zal dit een foutmelding geven.
  Opgelet

  In uitzonderlijke gevallen mag <Bedrag> aangevinkt worden (u kan nu een bedrag invullen <Bedrag> in de blok Betaaldetails wat eerst uitgegrijsd was. Dit mag enkel wanneer het niet mogelijk is om bv. via parameters een bepaald bedrag te laten uitbetalen.

  7: <Omschrijving op loonbrief>

  • Vul indien gewenst informatie aan in <Omschrijving op loonbrief>. Deze informatie zal op de loonstrook weergegeven worden. Indien u dit veld blanco laat, komt op de loonstrook de standaardomschrijving van de inkomstencode.

  8: 'Minteken' in de blok Betaaldetails

  • Klik op ‘Minteken’ in de blok Betaaldetails om een bepaalde periode van een  looncode te verwijderen.

  9: 'Minteken' in de blok Details

  • Klik op ‘Minteken’ in de blok Details aanvullend salaris om een  looncode te verwijderen. De looncodes kunnen pas verwijderd worden indien alle onderliggende periodes in de blok Betaaldetails eerst verwijderd zijn.

  Bij een heraanstelling moeten alle looncodes opnieuw worden ingegeven met als <Ingangsdatum> de datum van heraanstelling door nieuwe onderliggende periodes toe te voegen in de blok Betaaldetails.