chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlimpersmodule: Arbeidsplaatsbeheer

  Wil je de personeelsbehoeften van je entiteit helder in kaart brengen en op een overzichtelijke manier opvolgen? Dat kan via Vlimpers, met de module arbeidsplaatsbeheer. Wat de afspraken zijn over het gebruik van de module lees je hier.

  Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke bij de Vlaamse overheid en je gebruikt de module arbeidsplaatsbeheer van Vlimpers voor het in kaart brengen en opvolgen van de personeelsbehoeften binnen je organisatie.
  • Je staat als medewerker van het dienstencentrum personeelsadministratie (DCPA) in voor de correcte koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen.

  Informatie voor HR-medewerkers

  Je staat in voor de invoer van nieuwe en het wijzigen van bestaande arbeidsplaatsen. Je doet dit via de selfservice van de module arbeidsplaatsbeheer. Hoe je de invoer doet en met welke spelregels je rekening moet houden vind je in de Vlimpershandleiding Arbeidsplaatsbeheer.

  Goed om weten: het DCPA staat in voor de koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen.

  Via de rapportering die wordt aangeboden in map 9 'Arbeidsplaatsbeheer' in de Vlimpers rapportenshop kun je de gegevens voor je agentschap of departement raadplegen en je invoer (de dag nadien) controleren. Je vindt er een algemeen overzicht van alle arbeidsplaatsen en welke werknemers eraan gekoppeld zijn. Of specifiekere informatie zoals voor welke arbeidsplaatsen er momenteel een selectieprocedure loopt. Of welke arbeidsplaatsen uitdovend zijn. En nog veel meer. Een overzicht van alle rapporten met een korte omschrijving vind je in het exceloverzicht Rapporten_Vlimpers_Rapportenshop.

  Informatie voor DCPA

  Je staat in voor de koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen. Dit doe je op vraag van je klantenentiteit. Die bezorgt je de nodige gegevens via het Vlimpers-contactformulier.

  Goed om weten: je staat als DCPA-medewerker enkel in voor een correcte invoer. De HR-medewerkers van de klantenentiteit zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de doorgestuurde gegevens.

  Algemene uitrol module Arbeidsplaatsbeheer

  De Vlaamse Regering keurde op 30 oktober 2020 het voorstel goed tot uitbreiding van de gemeenschappelijke HR-dienstverlening door het agentschap Overheidspersoneel. De uitrol van de module arbeidsplaatsbeheer voor alle Vlimpers entiteiten maakt onderdeel uit van deze beslissing. Doel is het mogelijk maken van een VO-brede personeelsbehoeftenplanning tegen 2024.

  Meer informatie vind je terug op de webpagina 'project uitrol arbeidsplaatsbeheer'.

  Hulp en ondersteuning

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  • Stel je vraag via het Vlimpers-contactformulier in Vlimpers, met categorie ‘Arbeidsplaatsbeheer’.
  • Heb je geen toegang tot Vlimpers? Contacteer dan je personeelsdienst.


  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).