chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlimpersmodule: Arbeidsplaatsbeheer

  Wil je de personeelsbehoeften van je entiteit helder in kaart brengen en op een overzichtelijke manier opvolgen? Dat kan via Vlimpers, met de module arbeidsplaatsbeheer. Wat de afspraken zijn over het gebruik van de module lees je hier.

  Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke bij de Vlaamse overheid en je gebruikt de module arbeidsplaatsbeheer van Vlimpers voor het in kaart brengen en opvolgen van de personeelsbehoeften binnen je organisatie.
  • Je staat als medewerker van het dienstencentrum personeelsadministratie (DCPA) in voor de correcte invoer van de gegevens die je bezorgd worden door je klantenentiteiten.

  Informatie voor HR-medewerkers

  De module arbeidsplaatsbeheer ondersteunt je bij het in kaart brengen en opvolgen van je personeelsbehoeften. Met welke ‘spelregels’ je hierbij moet rekening houden vind je in de Vlimpershandleiding Arbeidsplaatsbeheer voor HR (zie 'Hulp en ondersteuning' hieronder).

  De invoer van gegevens gebeurt door het DCPA. Via het Vlimpers-contactformulier geef je door welke arbeidsplaatsen aangemaakt of aangepast moeten worden. Gebruik hiervoor het Arbeidsplaatssjabloon.

  Opgelet

  Het DCPA staat in voor de invoer, maar je blijft als entiteit inhoudelijk verantwoordelijk.

  We gaan ervan uit dat vragen die je via de generieke gebruiker voor je HR-team stelt, intern binnen je entiteit werden afgestemd en gevalideerd.

  Via de rapportering die wordt aangeboden in de Vlimpers rapportenshop kun je de gegevens voor je entiteit raadplegen. Lees meer over de beschikbare rapporten op de webpagina ‘HR-rapportering’ (klik op Exceloverzicht Rapporten_Vlimpers_Rapportenshop).

  Informatie voor DCPA

  Je staat in voor de invoer van nieuwe arbeidsplaatsen en het wijzigen van bestaande arbeidsplaatsen. Dit doe je op vraag van je klantenentiteit. Die bezorgt je de nodige gegevens via het Vlimpers-contactformulier, met behulp van het Arbeidsplaatssjabloon. Hoe je de invoer moet doen wordt omschreven in de Vlimpershandleiding Arbeidsplaatsbeheer voor personeelsadministratie.

  Je kunt gebruik maken van rapporten om je invoer te controleren. Je vindt de controlerapporten in het DCPA-portaal in Cognos.

  Goed om weten: je staat als DCPA-medewerker enkel in voor een correcte invoer. De HR-medewerkers van de klantenentiteit zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de doorgestuurde gegevens.

  Hulp en ondersteuning

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  • Stel je vraag via het Vlimpers-contactformulier in Vlimpers, met categorie ‘Arbeidsplaatsbeheer’.
  • Heb je geen toegang tot Vlimpers? Contacteer dan je personeelsdienst.


  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).