chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Praktische informatie over interne en externe opleidingen

  Op deze pagina vind je alle praktische informatie in verband met interne en externe opleidingen voor personeelsleden van de Vlaamse overheid.

  Praktische informatie over interne opleidingen

  Prijzen

  Je kan de prijs voor een opleiding terugvinden op de opleidingsfiche in de opleidingscatalogus. Wanneer je annuleert na ontvangst van de uitnodiging of wanneer je afwezig was, betaalt je entiteit annulatiekosten.

  Annuleren

  De annulatiekost hangt af van het moment waarop je jouw inschrijving annuleert. Deze kost is ten laste van jouw entiteit.

  • Annulatie tot en met 6 weken voor de start van de opleiding: geen annulatiekost.
  • Annulatie tot 1 dag voor de opleiding: 50% van de deelnameprijs
  • Op de dag zelf niet aanwezig: 100% van de deelnameprijs Bij een gratis aangeboden opleiding en netwerken van AgO bedraagt de annulatiekost 15 euro.

  Wij raden je af om een opleiding te volgen waarbij je niet aanwezig kan zijn op de eerste dag. Je mist dan immers cruciale basisinformatie voor het vervolg van de opleiding.

  Dienstvrijstelling

  Je krijgt dienstvrijstelling voor een opleiding. De uren waarop je vorming volgt, worden beschouwd als werkuren, op voorwaarde dat jouw leidinggevende je aanvraag voor de vormingsactiviteit goedkeurt. Je dient deze dienstvrijstelling apart aan te vragen.

  Catering

  Water en warme dranken zijn te verkrijgen in de nabijheid van de leslokalen. 's Middags kan je gebruik maken van het restaurant voor (warme) maaltijden en broodjes. 

  Personen met een fysieke beperking

  Het Agentschap Overheidspersoneel stelt haar opleidingsaanbod open voor alle personeelsleden van de Vlaamse overheid. Ook indien je een fysieke beperking hebt, kan je onze opleidingen volgen.

  Tijdens de inschrijvingsprocedure kan je aangeven of aanpassingen nodig zijn zodat je de opleiding kan volgen. Indien je jezelf inschrijft via Vlimpers Talent Leren vragen we je om deze details te melden via vorming@vlaanderen.be. Je wordt gecontacteerd door het Dienstencentrum Talent Vorming. Samen met jou en met de docent wordt bekeken hoe de opleiding aan je specifieke behoeften aangepast kan worden. Op vraag van een groep van minimum 6 personen met een gelijkaardige beperking kan een volledig aangepaste opleiding verzorgd worden.

  Meer lezen over de ondersteuningsmogelijkheden voor personen met een fysieke beperking.

  Wegbeschrijving

  De meeste opleidingen uit ons aanbod gaan door in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Alle informatie over bereikbaarheid, openbaar vervoer, parkeren, eten, enz. vind je op de webpagina van het Herman Teirlinckgebouw.

  Interesseformulier

  Wil je jezelf inschrijven voor een opleiding waar

  • geen vrije datum voorhanden is (alle sessies zijn volzet of de opleiding wordt momenteel niet aangeboden) of
  • de aangeboden data je niet passen?

  Dan kan je het interesseformulier invullen. Bij voldoende interesse, zal de opleiding opnieuw aangeboden worden.

  Praktische informatie over externe opleidingen

  Raadpleeg de website van de externe organisator voor praktische informatie over de externe opleiding. Controleer eventueel:

  • de prijs (wat is inbegrepen, BTW, enz.)
  • annulatieregeling
  • catering
  • bereikbaarheid en toegankelijkheid voor personen met een fysieke beperking
  • inschrijvingsprocedure

  Je krijgt dienstvrijstelling voor een opleiding. De uren waarop je vorming volgt, worden beschouwd als werkuren, op voorwaarde dat jouw leidinggevende je aanvraag voor de vormingsactiviteit goedkeurt. Je dient deze dienstvrijstelling apart aan te vragen.