chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  Maatregelen coronavirus

  Gezondheid

  De Vlaamse overheid is bezorgd om de gezondheid van haar medewerkers en probeert risico's daarom zoveel mogelijk te voorkomen. Preventieve acties zoals medische onderzoeken, vaccinatie- en gezondheidscampagnes zorgen ervoor dat de medewerkers gezond worden en blijven.

  Psychosociaal welzijn

  Als medewerkers zich goed voelen in hun werksituatie heeft dat een positief effect op de hele organisatie. Wie werkt in een aangenaam arbeidsklimaat levert immers een betere dienstverlening.

  Arbeidsveiligheid

  Schade als gevolg van een arbeidsongeval voorkomen of beperken, dat is het doel van arbeidsveiligheid. De Vlaamse overheid onderneemt zowel preventieve als correctieve acties om risico's op een arbeidsongeval te elimineren en te beheersen. Elke entiteit die aangesloten is bij de Gemeenschappelijk Dienst voor Preventie en Bescherming krijgt een (of meerdere) preventieadviseur(s) toegewezen. Raadpleeg de lijst met Preventieadviseurs per entiteit

  Ergonomie

  Ergonomie heeft als doel om medewerkers gezond, veilig en efficiënt te laten werken. Daartoe worden de werkomgeving, de werkorganisatie en de arbeidsmiddelen zoveel mogelijk aangepast aan de fysieke en cognitieve mogelijkheden van de medewerker.

  Arbeidshygiëne

  Voor de lokalen waarin arbeid wordt verricht, worden een aantal omgevingsfactoren vooropgesteld. Zo bestaan er voorschriften over de ventilatie (luchtverversing) in het werklokaal, temperatuur, geluidsomgeving en verlichting.

  Welzijn bij het hybride werken

  We helpen je graag op weg om veilig en gezond te werken op je thuiswerkplek.

  Informatie voor HR

  Bij de Vlaamse overheid zijn heel wat welzijnactoren aan de slag. In PDF-pictogram deze visual zie je welke welzijnsactoren er zijn, waarvoor je als HR-professional bij hen terecht kan en waarvoor je personeelsleden naar hen kan doorverwijzen. 

  Contact

  Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming (GDPB)