chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hulp bij persoonlijke problemen

  Maatregelen coronavirus

  Nood aan juridisch advies? De vzw Sociale Dienst staat voor je klaar. De hulpverlening verloopt momenteel maximaal digitaal en/of telefonisch omwille van de coronamaatregelen. Fysieke contacten worden zoveel mogelijk beperkt. Mail naar juridischadviessocialedienst@vlaanderen.be als je door omstandigheden toch een fysieke afspraak nodig hebt. Een overzicht van alle maatregelen vind je op de webpagina 'coronavirus: informatie voor personeel'.

  Word je geconfronteerd met persoonlijke problemen waarmee je geen raad weet? Als personeelslid binnen de diensten van de Vlaamse overheid kun je terecht bij een maatschappelijk assistent of een juridisch specialist. Ze luisteren naar je verhaal en zoeken mee naar oplossingen. Dit is een aanbod van de vzw Sociale Dienst.

  Voor wie?

  Hulp en begeleiding

  Iedereen wordt weleens geconfronteerd met persoonlijke problemen, die soms heel divers zijn. De vzw Sociale Dienst heeft een team maatschappelijk assistenten die je in heel Vlaanderen en daarbuiten bijstaan. Een maatschappelijk assistent is een professionele hulpverlener die luistert naar je situatie en mee zoekt naar oplossingen. Lees meer op de webpagina van de maatschappelijk assistenten.

  Goed om te weten: werd je geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis of met persoonlijke problemen op de werkvloer? Dan kun je ook rekenen op een snelle psychologische begeleiding.

  Financiële hulp

  De vzw Sociale Dienst heeft een hulpaanbod voor wie financiële problemen heeft en een helpende hand kan gebruiken. Na een uitgebreid gesprek en een onderzoek naar je (financiële) situatie krijg je een voorstel op maat. Contacteer een maatschappelijk assistent. Je wordt in alle vertrouwen verder geholpen.

  Juridisch advies

  Soms is het goed om juridisch advies in te winnen voor je een belangrijke persoonlijke beslissing neemt. Hiervoor kun je rekenen op gratis eerstelijns juridisch advies van de vzw Sociale Dienst. Dit is juridisch advies van een onafhankelijk jurist die je kunt spreken na afspraak in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel of via telefoon. Maak je afspraak via het e-loket van de vzw Sociale Dienst. Je krijgt in alle vertrouwen advies.

  Opgelet: heb je nog vragen over deze dienstverlening of kun je niet aanwezig zijn op een gemaakte afspraak? Contacteer dan de vzw Sociale Dienst via juridischadviessocialedienst@vlaanderen.be.

  Tot eind 2021 verloopt het juridisch advies digitaal of telefonisch.

  Wat houdt dit juridisch advies in?
  • Je krijgt een raadpleging van maximaal 30 minuten.
  • Je mag maar 1 keer advies inwinnen over dezelfde kwestie.
  • Je krijgt enkel advies. De jurist mag niet in rechte optreden, pleiten of tussenbeide komen in een concrete zaak.

  Goed om te weten: word je gerechtelijk vervolgd voor daden die je moest stellen vanuit je functie? Dan kun je rekenen op de nodige rechtsbijstand van je departement of agentschap.

  Wat als je niet (meer) in Brussel werkt?

  Werk je niet in Brussel? Ben je gepensioneerd of partner van een overleden personeelslid? Dan kun je de vzw Sociale Dienst vragen om je verplaatsingskosten naar Brussel terug te betalen. Je moet dan wel het openbaar vervoer gebruiken. Contacteer de vzw Sociale Dienst voor een terugbetaling.

  Hulp bij verslavingsproblematiek

  Kamp je met een verslaving en wil je daar iets aan doen? Of ben je leidinggevende en vermoed je dat 1 van je teamleden met zulke problemen worstelt? Dan kun je terecht bij je maatschappelijk assistent. Deze staat je bij met kennis van zaken en verwijst je door naar gespecialiseerde hulpverleners als dat nodig is. Contacteer een maatschappelijk assistent. Je wordt in alle vertrouwen verder geholpen.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?


  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).