chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hulpverlener bij de Vlaamse overheid

  EHBO-richtlijnen in het kader van COVID-19

  De Vlaamse overheid neemt verschillende maatregelen om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken. Vergeet in uw plan van aanpak de eerstehulporganisatie niet en overleg met de voor eerste hulp aangeduide medewerker(s).

  Het algemene principe is (zoals altijd): eerste hulp of reanimatie mag niet worden gestart als de veiligheid van de eerstehulpverlener niet voldoende kan worden gegarandeerd. Dat betekent nu dat moet worden voorkomen dat de eerstehulpverlener door het slachtoffer besmet wordt met het coronavirus COVID-19. Of een slachtoffer besmet is, zal niet bekend zijn. Iedereen wordt dus als vermoedelijk besmet beschouwd.

  Hoe word ik EHBO hulpverlener

  Om hulpverlener te worden bij de Vlaamse overheid moet je een basisopleiding volgen. Op het vormingsweb vind je een overzicht van de opleidingen.

  Hoe blijft je brevet geldig?

  Een verplichte jaarlijkse bijscholing zorgt ervoor dat jouw basisbrevet geldig blijft. Je moet daarvoor een bijscholing volgen bij een erkende organisatie.

  Op het vormingsweb vind je een overzicht van interne bijscholingen. Je kan je ook inschrijven bij een erkende organisatie. Een externe opleiding valt meestal wel iets duurder uit. Nadien moet je jouw certificaat opsturen naar ehbo.gdpb@vlaanderen.be. Op die manier houden we jouw vormingsparcours bij.

  Wat gebeurt er als je geen bijscholing volgt?

  Wanneer je geen bijscholing volgt, vervalt je basisbrevet en moet je opnieuw de EHBO-basisopleiding volgen.

  Er kan een uitzondering gemaakt worden voor personen die langdurig afwezig zijn door zwangerschap of ziekte.  Stuur tijdig een mailtje naar ehbo.gdpb@vlaanderen.be en dan bekijken we samen of jij in aanmerking komt voor een uitzonderingsmaatregel.

   

  Nuttige documenten voor hulpverleners

  Gemeenschappelijk Dienst voor Preventie en Bescherming

  Adres
  GDPB - Team gezondheid
  Havenlaan 88 bus 35
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  02 553 01 22
  E-mail