chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Infosessies kantoorergonomie

  Beeldschermwerkers ondervinden vaak rugklachten, klachten van de bovenste ledematen of oogvermoeidheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, onder andere een verkeerde werkplekinrichting, langdurig zitten en een foute werkwijze. In de workshop kantoorergonomie geeft de preventieadviseur ergonomie je een stappenplan voor een ergonomische werkplekinrichting. Ook het inbouwen van voldoende beweging gedurende de werkdag komt aan bod, samen met andere tips om klachten te voorkomen. Daarna probeer je samen met de andere deelnemers het stappenplan zelf toe te passen in de praktijk.

  Om het personeel van de Vlaamse overheid te informeren over beeldschermwerk, organiseert de Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming workshops kantoorergonomie. Er is zowel een open aanbod, als een aanbod op maat.

  Open workshops kantoorergonomie

  Onze opleidingen zijn gratis toegankelijk voor elk aangesloten personeelslid van de Vlaamse overheid. Als je de workshop wil volgen, moet je je wel minimaal 3 dagen vooraf inschrijven via Vlimpers Leren. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt.

  Coronagewijs gaan de infosessies digitaal door (via Teams) en besteden we extra aandacht aan thuiswerk. We overlopen het stappenplan voor de instelling van je werkplek, niet alleen op kantoor, maar ook thuis. Ook bekijken we enkele creatieve antwoorden voor de praktische problemen die zich vandaag stellen.

  De eerstvolgende sessies vinden plaats op:

  • Vrijdag 30/04/2021 – 10u30-12u00
  • Donderdag 20/05/2021 – 10u30-12u00
  • Maandag 14/06/2021 – 13u30-15u00

  Infosessie kantoorergonomie op maat

  De infosessie kantoorergonomie bevat een theoretisch en een praktisch deel en wordt op maat uitgewerkt op vraag van de leidinggevende. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met de taken van de cursisten, de aanwezige hulpmiddelen, ... De risicofactoren en de meest voorkomende gezondheidsklachten worden besproken. Vervolgens worden er tips gegeven om klachten te voorkomen en wordt er een stappenplan voor een ergonomische werkplekinrichting toegelicht. Tijdens de infosessie worden ook een aantal bewegingsoefeningen uitgevoerd.

  Praktische informatie over de workshop kan je vinden in de infofiche . Aarzel niet contact op te nemen met het team ergonomie voor meer informatie.

  Nuttige links

  Contact

  Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming - Team Ergonomie