chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Veerkrachtcoaches

  Gezocht: veerkrachtcoaches

  Word jij ook veerkrachtcoach bij de Vlaamse overheid? Lees alles over de oproep en over de voorwaarden om je kandidaat te stellen!

  Vind jij het belangrijk om goed in je vel te zitten? Wil je beter leren omgaan met tegenslagen of drukte op het werk? Wil je een probleem ook zien als een uitdaging? Dan kun je als personeelslid van de Vlaamse overheid beroep doen op 1 van de veerkrachtcoaches. Die ondersteunt je binnen jouw werksituatie.

  Voor wie?

  • Je bent statutair of contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je wilt je veerkracht, welbevinden of aanpassingsvermogen verhogen op je werk.

  Wat is een veerkrachtcoach?

  Je kunt terecht bij een veerkrachtcoach om je persoonlijke veerkracht, welbevinden en aanpassingsvermogen binnen de werkcontext te verhogen. Een veerkrachtcoach ondersteunt je binnen je werksituatie door te luisteren, te coachen en je op weg te helpen bij specifieke vragen. Veerkrachtcoaches zijn gebonden aan de deontologische code voor interne coaches binnen de Vlaamse overheid. Gesprekken zijn dus vertrouwelijk.

  Welke medewerkers zijn nog actief binnen het welzijnsveld?

  Deze webpagina bundelt alle informatie over veerkrachtcoaching binnen de Vlaamse overheid. Maar soms is dit niet de oplossing en ben je meer geholpen met volgende alternatieven:

  Verloop coachingstraject

  Via coachingsgesprekken ga je op zoek naar concrete oplossingen voor stresserende of moeilijke situaties op de werkvloer. Zo kan een veerkrachtcoach je technieken aanleren die je helpen om beter om te gaan met stress, een persoonlijk actieplan helpen ontwikkelen of begeleiding op maat bieden.

  Een coachingstraject omvat gemiddeld 5 gesprekken van ongeveer 1 uur en is gratis

  Hoe aanvragen?

  Veerkrachtcoach aanvragen: procedure voor personeelsleden binnen de diensten van de Vlaamse overheid.

  Voordelen veerkrachtcoaching

  Een veerkrachtcoach vervult in de eerste plaats een preventieve rol en poogt de langdurige uitval van personeelsleden te voorkomen. Een langdurige afwezigheid is immers niet alleen onprettig voor jou, maar brengt ook extra werkdruk mee voor het team.

  Waarom investeren in meer veerkracht?

  De Vlaamse overheid wil dat haar medewerkers over voldoende veerkracht beschikken. Dat maakt deel uit van het geïntegreerd HR-beleid dat talent wil aantrekken, ontwikkelen en behouden. Aandacht voor de inzetbaarheid van personeel en een duurzaam personeelsbeleid staan centraal bij de Vlaamse overheid.

  Over dit project

  Het aanleggen van de pool van veerkrachtcoaches maakt deel uit van het actieplan stress en burn-out binnen de Vlaamse overheid. Lees meer op de webpagina ‘Stress en burn-out’ over het aanbod en dienstverlening van de Vlaamse overheid rond stress en burn-out.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Jessy Van Dousselaere - HR-regisseur
  Agentschap Overheidspersoneel - Dienstencentrum Welzijn 
  veerkracht@vlaanderen.be